Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gillan: „A demokrácia legnagyobb ereje gyengeséggé válik”

0416gillanÁprilis utolsó napjaiban, nyolc hosszadalmas év után végre megjelenik a Deep Purple új nagylemeze, a Now What?!, és a csapat augusztusban ismét Magyarországon játszik, ám a tagok nem kizárólag a zenélésre koncentrálnak: Ian Gillan énekes például elárulta, hogy éppen könyveket ír.

Gillan egyik készülő könyve amolyan történelmi-politikai fikció, amelynek alapgondolata, hogy Angliáról leszakad négy délnyugati megye, és Wessex néven új államot hoz létre. „A függetlenség kikiáltása áll a központban. A demokrácia átgondolása, egy újfajta gondolkodásmód a téma, hiszen a demokrácia éppen a legnagyobb erejével küzd: a toleranciával. Ez az erő gyengeséggé válik, szóval harcolni kell azért, hogy továbbra is a demokrácia céljait tartsuk szem előtt”, magyarázta a koncepciót Gillan az amerikai 94HJY rádiónak. „Ez egy jó esély arra, hogy mindent átgondoljunk az iskolarendszertől a rendészeti politikán át a közlekedésig és az egészségügyig – az újrakezdésnél friss szemmel tekintesz végig a dolgokon.”

Az énekes emellett párhuzamosan egy másik könyvön is dolgozik, az azonban inkább tudományos, teológiai témájú, munkacíme pedig The Infinite God. „Egy csomó különleges teória kap benne helyet. Rengeteg asztrofizikussal és matematikussal beszélgettem, akik a helyes útra tereltek a munka közben”, mondta Gillan.

A Now What?! megjelenése után a zenekar augusztus 3-án ismét Magyarországon játszik, ezúttal Székesfehérváron, a FEZEN Fesztiválon lépnek fel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.