Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gigantour 4: Megadeth, Motörhead, Volbeat, Lacuna Coil

Közösen indul észak-amerikai turnéra januártól a Megadeth, a Motörhead, a Volbeat és a Lacuna Coil. Ez lesz a Dave Mustaine által grundolt Gigantour sorozat negyedik felvonása, egyben az első 2008 óta. Európai Gigantour bulikról egyelőre sajnos nincs szó.

Az első Gigantour 2005-ben zajlott le a Megadeth, a Dream Theater, az Anthrax, a Fear Factory, a Nevermore és még pár banda részvételével, és ugyan nem aratott olyan gigasikert, mint azt sokan várták tőle, mégis megérte 2006-ban folytatást szervezni hozzá. Utóbbi turnén az ismét headlinerkedő Megadeth mellett a Lamb Of God, az Arch Enemy, az Opeth és az Overkill játszottak a főszínpadon, és ekkor már néhány ausztrál bulira is sor került. Később, 2007 és 2008 folyamán változó felállásokban a harmadik Gigantour ismét bejárta Észak-Amerikát és Ausztráliát, de immáron Nagy-Britanniába is eljutott. A Th1rt3en címmel e héten új lemezt megjelentető Megadeth partnerei ezeken a bulikon többek között olyan csapatok voltak, mint az In Flames, a Static X, a Children Of Bodom, a Lacuna Coil vagy a High On Fire. Az első és a harmadik turnéról DVD kiadványok is készültek. Mustaine idén a Motörheadet, a Volbeatet és a Lacuna Coilt nyerte meg az ügynek: az összesen huszonnégy állomásos harmadik Gigantour január 26-án veszi kezdetét Camdenben, és február 28-án végződik Denverben.

„Játszottunk már fesztiválokon a Lacuna Coillal Európában, és igazi munkamániások, akárcsak mi", kommentálta a turnéösszeállítást Lemmy a Motörheadből. „A Volbeat szintén nagyszerű banda, a Megadeth pedig a világ egyik legjobb csapata, akikkel az ember csak megoszthatja a színpadot bárhol a földkerekségen. Dave-vel azóta ígérgetjük egymásnak a közös turnét, hogy csak először összefutottunk. És különösen tetszik ez a változatosság az étlapon. Aki szeret megsüketülni, vagy már most is szájról olvasásra szorul, az jöjjön el, és nézze meg, hogy szólnak azok a zenék, amik soha az életben nem kapnak majd elismerést az MTV Video Awardson! És persze igazán vicces lesz majd, ahogy a backstage-ben megpróbáljuk megérteni egymást..."

„Ez a felkérés olyasmi, amin nem gondolkodsz: kötelező a részvétel, és áldás is egyben", mondja Michael Poulsen a Volbeatből. „A Megadeth és a Motörhead kettő a heavy rock történelem legnagyobb, legjobb és legfontosabb bandái közül, és a kezdetek óta óriási hatást gyakoroltak rám. Újabb megvalósult álom a Volbeat kaland során, hogy lehetőségünk nyílik együtt útra kelni velük." „Ez egy óriási csomag", mondja a második Gigantourjára készülő Lacuna Coil torka, Andrea Ferro. „Két olyan metal legendával játszhatunk, mint a Megadeth és a Motörhead, és a klasszikus csapatok mellett két eredeti hangzású, fiatalabb zenekar is helyet kapott a listán. Alig várom, hogy elkezdjük a koncertezést. Ez a turné ráadásul tökéletes lesz az akkoriban megjelenő új lemezünk, a Dark Adrenaline amerikai népszerűsítése szempontjából is!"

Európai koncertekről egyelőre nincs szó ebben a felállásban, de ki tudja, mit hoz a jövő...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.