Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gamma Ray: a leghosszabb metal single érkezik

A Helloweennel közös magyar fellépés előtt néhány nappal jelenteti meg új, lemezelőzetes EP-jét a Gamma Ray legénysége, és mint kiderült, a Master Of Confusion című kiadvány több szimpla EP-nél: Kai Hansenék egy órányi zenét pakoltak fel a minialbumra.

„Úgy terveztük, hogy mostanra kész lesz az új album is, de a határidők nem a legjobb barátaink”, mondja a kiadványról Kai Hansen. „Komolyra fordítva a szót: elkezdtük a munkát az új lemezen, de nem akartuk tovább váratni a rajongókat, és szerettük volna, ha a rajongók megismerik ezt a két dalt a Helloweennel közös világ körüli turnénk előtt. Szintén felvettük két olyan dal feldolgozását, amiket mindig is imádtunk, és mielőtt bárki is azt mondaná, hogy egy CD-n ennél több hely van, nos, helyet kap rajta némi élő anyag is. Oké, ez így még mindig nem egy új album, de azért hatvan percnyi zene, szóval akár minden idők leghosszabb metal single-jének is hívhatjuk, ha akarjuk…”

A Master Of Confusion EP-re tehát két új Gamma Ray szerzemény, az Empire Of The Undead és a címadó dal stúdiófelvétele kerül fel, de rögzítettek két feldolgozást is: az egyik a Blitzkrieg révén a Metallica által is favorizált Holocaust egyik dala, a Death Or Glory, míg a másik a Sweet Lost Angelse. Emellett az EP-re hat koncertfelvétel is felkerül: a The Spirit, a Wings Of Destiny, a Gamma Ray, a Farewell, a Time To Break Free és az Insurrection Bochumban rögzített változatai már szerepeltek a tavalyi Skeletons & Majesties Live anyag Blu-ray verzióján, de a CD-s kiadáson nem kaptak helyet, hiszen azon a prattelni koncert volt hallható.

A német power/speed fogat legutóbbi albuma, a To The Metal még 2010 elején került a boltokba, az új Gamma Ray album pedig az év végére várható. A Gamma Ray március 19-én ismét Budapesten koncertezik a Helloween társaságában. További részletek a Livesound honlapján.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.