Shock!

május 18.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Finishez közelítenek az új Deftones munkálatai: „Úgy érzem, erőre kapott a hangzásunk”

Hamarosan elkészülhet a Deftones új albuma. A zenekar frontembere szerint a dalok hangszeres alapjait gyakorlatilag teljes egészében rögzítették már.

deftones_k2022_01

Jó rég nem hallottunk új dalokat a Deftonestól, hiszen a zenekar legutóbbi lemeze, az Ohms még 2020-ban jelent meg. Chino Moreno énekes szerint azonban már nem kell sokat várni a folytatásra. „Nyilvánosan nem nagyon beszéltünk még róla, egyszerűen csak dolgozunk az elmúlt másfél évben, a dalszerzéstől kezdve – mondta a frontember a KROQ rádióállomásnak. – Most nagyjából ott tartunk, hogy a zenei alapokat tekintve felvettünk egy teljes lemezt. Innentől rajtam a sor, hogy befejezzem az énektémákat. Miután a mostani koncertek után hazamentem Oregonba, egyből bevonulok a stúdióba. Nem akarok nagyon merev határidőket mondani, mert nem kapkodunk. Azt szeretnénk, ha nagyon jól sikerülne az album, mindenképpen ez a legfontosabb. De közeledünk, és ami eddig elkészült, az nagyon ott van. Minket legalábbis izgalommal tölt el, amink van. Mindenki felpörgött."

Zenei szempontból Chino szerint semmiképpen sem lassulós anyag várható. „Úgy érzem, erőre kapott a hangzásunk. Összejöttünk, és... érted, ennyi év után nekiállsz stúdiózni, és rájössz, hogy nem írtál lemezt mióta is? Utoljára nég a covid előtt stúdióztunk, szóval jó régen... Persze koncerteztünk, de nem igazán kapcsoltunk át kreatív üzemmódba. Márpedig nekem mindig is az volt a kedvencem ebben a zenekarban, amikor kreatívak vagyunk. Koncertezni is jó, de felülmúlhatatlan érzés, amikor a semmiből előállunk valamivel. Összejövünk, röhögünk, jól elvagyunk, aztán valaki előáll egy ötlettel, amit lereagálok, vagy fordítva, körbe-körbe jár a dolog. Utána pedig, mire észbe kapunk, máris megszületett valami, ami még nem létezett, mielőtt bevonultunk volna a helyiségbe. Ez óriási."

További részletek remélhetőleg hamarosan.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.