Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

FEZEN: jön Gus G. és az Alestorm, de Exodus mégsem lesz

0321gusTényleg egyre impozánsabbá válik a FEZEN idei felállása, ahol a Europe, a Skid Row, a Hellyeah, Tarja Turunen és az Ignite után újabb fellépőket jelentettek be a szervezők: Székesfehérváron játszik augusztus elején Ozzy Osbourne és a Firewind gitárosa, Gus G., illetve a skót folkmetalos Alestorm is. Rossz hír viszont, hogy az Exodus nem jön a fesztre.

10 évesen gitárt fogott a kezébe, Doors, Metallica, Black Sabbath dalokat kezdett gyakorolni, és a tükör előtt valódi gitárhősnek képzelhette magát. Sok-sok embernek kezdődött így az élete. A különbség Gus G. és sok millió társa között az, hogy ő valóban gitárhős lett. 18 évesen Görögországból az Egyesült Államokba repült, hogy a rock and roll szülőföldjén tanuljon meg mindent a gitárról és a zenéről. Az elmúlt évtizedet azzal töltötte, hogy csendben megerősítse helyét a metál most uralkodó gitárvirtuózai között. Játszott több mint egy tucat stúdióalbumon, és végigturnézta a világot olyan bandákkal, mint például az Arch Enemy, a Dream Evil vagy saját zenekara a Firewind. És az elmúlt évek egyik csúcspontjaként, 2009-ben Ozzy Osbourne személyesen választotta ki szóló projektjének gitárosi posztjára. A legutóbbi Ozzy szólólemez, a Scream már Gus G.-vel közösen készült. És most, 2014-ben, a villámkezű gitárzseni újabb mérföldkőhöz ért, március 17-én megjelent első szólóalbuma I Am The Fire címmel. Klasszikus hard rock/metal album született a gitáros kezei alatt, zenésztársait többek között az Arch Enemyből, a Megadethből és a Mr. Bigből válogatta. A Görögországban és Los Angelesben rögzített album keverési munkálatait pedig az Anthrax-szal, a Stone Sourral és a Steel Pantherrel is dolgozó Jay Ruston végezte. Gus augusztus 1-jén játszik az idei FEZEN-en.

Stevenson Kincses szigetétől Feketeszakállon át Jack Sparrowig rengeteg kalóz kísérte végig minden kisgyerek felnőtté válását, de mit csináljanak azok, akik benne ragadtak ebben a romantikus világban? Mondjuk metal zenekart... Valahogy így történt, hogy 2004-ben két skót és két ír zenész megalapított a Battleheart nevű csapatot, ami talán még nem mond sokat, de ha hozzátesszük, hogy 2007-ben Alestormra változtatták a nevüket, Az elmúlt években már három albumuk jelent meg és számtalan koncertet adtak világszerte. Jelenleg éppen negyedik albumukon dolgoznak, a Sunset On The Golden Age címre keresztelt anyag várhatóan nyár elején lát napvilágot, így a FEZEN-en már az új dalokra is készülhetünk. A zenekar augusztus 2-án lép színpadra a fesztiválon.

Kellemetlen hír ugyanakkor a fesztiválra készülőknek, hogy az Exodus lemondta a FEZEN idején esedékes európai bulikat, így Székesfehérváron sem játszanak majd.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.