Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Feloszlott az R.E.M., de még egy lemezt megjelentetnek idén

31 év közös munka és 15 stúdióalbum után Peter Buck, Mike Mills és Michael Stipe sajtónyilatkozatott tett közzé, amelyben bejelentik, hogy feloszlatják az R.E.M.-et. "A legutolsó turnénkon és a Collapse Into Now lemez készítése és a greatest hits összeállítása idején kérdezgettük saját magunkat: Mi a következő lépés?" – fogalmazott Mike Mills. "Három évtized zenéin átrágni magunkat kimondottan pokoli utazás volt számunkra. De rádöbbentünk, hogy a dalaink egy egyenes fejlődési utat mutatnak, az együtt töltött 31 év alatt. Egyszerűen eljött ennek az ideje."

Az R.E.M. baráti társaságból alakul t1979-ben Giorgia-ban, és annak ellenére, hogy döbbenetes sikerük lett világszerte, csupán egyszer kényszerült tagcserére, amikor Bill Berry az 1995-ös Monster turnén agyérgörcsöt kapott, majd két év múlva kilépett a zenekarból.

Michael Stipe így fogalmazott a feloszlásról: "Egyszer egy bölcs ember mondta: az az igazi, ha valaki már akkor tudja, mikor fogja otthagyni a built, amikor épphogy megérkezett. Valami igazán különleges dolgot alkottunk együtt. És most tovább kell lépnünk. Remélem, hogy a rajongóink meg fogják érteni, hogy ez egyáltalán nem volt könnyű döntés számunkra, de egyszer mindennek vége szakad, és mi ezt jól akartuk befejezni, ahogy mi szeretnénk. Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki segítette a zenekart ezalatt a 31 év alatt, és a legmélyebb tiszteletünk azok számára, akik lehetővé tették, hogy zenélhessünk. Csodálatos élmény volt minden."

Peter Buck: "Az R.E.M.-ben lenni azért volt mindig óriási, mert a lemezek amiket készítettünk, a dalok, amiket írtunk, a rajongóinknak ugyanolyan fontosak voltak, mint nekünk. Ez így volt, és ez így is marad. Az életük egy részévé válni fantasztikus ajándék."

Az R.E.M. Greatest Hits lemeze novemberben fog megjelenni a Warner gondozásában.

A zenekar a 2008-as Sziget fesztiválon járt nálunk.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.