Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Feloszlott az Age Of Nemesis

Hivatalosan is befejezte ténykedését az Age Of Nemesis. Az ezredforduló környékén a hazai progmetál-színtér egyik motorjának számított csapat nem ad búcsúbulit sem.

0617nemesis

„Szomorúan tudatjuk mindenkivel, hogy egy korszak véget ért...", tette közzé a Facebookon az Age Of Nemesis. „Most elköszönünk és megköszönünk minden pillanatot, minden érzést, amit tőletek kaptunk az évek során. Őszintén reméljük, hogy emlékezetetekben megmaradnak a hangok, dallamok, gondolatok, melyek most már az örökkévalóságban visszhangzanak tovább..." „Nehezen, de véglegesen meghozott döntésem alapján az Age Of Nemesis zenekar befejezte működését", teszi hozzá Fábián Zoltán gitáros. „1998-ban, a székesfehérvári Bahnhofban volt a zenekar bemutatkozása, és 2019-ben, a FeZen Fesztivál keretein belül volt az utolsó koncert. Számomra így kerek a Nemesis története... Szeretném megköszönni MINDENKINEK az együtt töltött éveket, befektetett energiát, a sok élményt, szeretetet. Minden zenésztársamnak további sok sikert kívánok."

Az eredetileg Nemesisként startolt Age Of Nemesis az utóbbi bő évtized során már csak nagyon szórványosan működött. A tagok további terveiről egyelőre nincsenek információink.

 

Hozzászólások 

 
#9 Narada42 2020-06-18 12:03
Idézet - Zsoziedo:
[...] a Perfect Symmetry, az after@all és a Stonehenge 2001-es lemeze.


Meg a Phaistos a Da Capo-tól. Én azt is nagyon szerettem.

Tény, hogy lemezre a legtöbbet a Nemesisnek sikerült produkálni... basszus, mi lett volna, ha a színtér TÉNYLEG felpezseg. Többlemezes (nemzetközileg befutott) Stonehenge, after@all... a prog katonái egyre többen lettek volna...

Örülök, hogy elkaptam azokat az éveket. (Six Degrees albummegjelenés ére volt egy Nemesis - Stonehenge - TALÁN Da Capo buli... de jó volt...)
Idézet
 
 
#8 undergrinder 2020-06-18 09:27
A The Goddes Nemesis Project anyaga nem jön ki valamikor?
Idézet
 
 
#7 Szerecsen Mihaly 2020-06-17 19:32
Köszi fiúk azt a 4 évet együtt!
Idézet
 
 
#6 Zsoziedo 2020-06-17 15:56
Volt úgy a kétezres évek tájékán egy zsenge kis progmetal hullám itt Magyarországon, nyilván köthetően olyan zenekarok itthoni népszerűségéhez , mint a Dream Theater, Psychotic Waltz, Symphony'X stb. Kaptunk tőlük néhány maradandó albumot, mint pl az úttörőnek számító Unicum States egyetlen 94-es albuma, a Perfect Symmetry, az after@all és a Stonehenge 2001-es lemeze. /ez utóbbi zenekar lemeze nemcsak a színtér, hanem a magyar rock-metál történelem egyik kiemelkedő teljesítménye, szerintem/ és a három Nemesis album.
Köszönet a zenekarnak a nagyszerű zenékért, koncertekért, az élményért.
Idézet
 
 
#5 RobertThorn 2020-06-17 10:11
Anno kétezerben a debreceni lovardás koncertjükön nem többen, mint hatan (!) néztük végig a hátsószínpados koncertjüket, pedig teljesen királyul nyomták az Abraxas dalait is, jól is szóltak, akkor még ugye szegény Ákos énekelt nekik, neki is pont abban a pöpec formában volt a hangja ahogy a lemezről ismertük, és becsülettel végignyomták a setlistjüket, mi is toltuk a headbanget, ahogy a csövön kifért. Egyszerűen nem értettük, hogy mitől volt a nézőtér így kipusztulva.

Aztán a műsoruk végén mindannyian, zenekarostól együtt előrejöttünk a nagyterembe és megnéztük/hallgattuk saját szemünkkel és fülünkkel a MÁRHÍVÓT.

Ha annak idején, aznap este nem lett volna Nemesis koncert, akkor lemaradtam volna arról a másik legendás eseményről. Úgyhogy az Abraxas mellett még ezt is szeretném nekik megköszönni, és kívánok Fábiéknak sok sikert a továbbiakra is, bármilyen formációkban is folytatják.
Idézet
 
 
#4 Narada42 2020-06-17 10:10
3 ember társaságában, valami hajnali nagyonkésőn láttam őket először egy pécsi Rockmaratonon, még 2000 körül. A legelső élő "prog" élményem volt. Eléggé letaglózott, hogy mi zenélés ment a színpadon. Meg is vettem mindent, még kazettán.

A Terra I. lemezbemutató meg az egyik leghosszabb koncert volt, amit valaha is végigrajongtam.

Gábor már beidézte a kedvenc szövegrészletem et.

És végigröhögtem egy egész napot azon, hogy egy jóbarát félrehallotta Szigeten az egyik számcímet - "Vérző HÓD" :D

Jó kis emlékek. Köszi, Nemesis.
Idézet
 
 
#3 Adam 2020-06-17 10:04
Ez nagy kár, de várható volt, hiszen eddig is tetszhalott zenekar volt. Így legalább nem reménykedek új lemezben....
Idézet
 
 
#2 undergrinder 2020-06-17 09:42
Jó banda, kár érte.
Azt sajnálom csak, hogy 2002 óta nem hoztak ki lemezt.
Idézet
 
 
#1 Verebélyi Gábor 2020-06-17 08:55
Sziasztok!
Nagyon sajnálom a zenekart, mert elég meghatározó részét képezték a honi progresszív mezőnynek. Sajnos nem egy habkönnyű tánczene, nem is tipikus fesztiválzeneka r, így a lojális honi rajongói tábor, illetve a Laser's Edge/Magna Carta szerződések ellenére sem igazán lehetett könnyű érvényesülni... Csak bízni tudok benne, hogy hallunk még a zenészek felől! A DALOK velünk maradnak...

"Ha kisüt a Nap az égen,
Kitárom ablakom felé.
Fátyolos messzeségben
Csillog a tiszta Remény..."
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.