Shock!

június 22.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Feloszlik a Textures, már a tervezett Genotype albumot sem adják ki

Beszünteti tevékenységét a holland Textures. A modern progresszív színtér egyik jeles képviselője eredetileg kétrészesre tervezett nagylemezének még függőben lévő második fejezetét is lefújta.

0122textures

Feloszlásáról tett közzé nyilatkozatot a Textures. „A döntést személyes motivációk hatására hoztuk meg, és nem siettük el”, indokolja a váratlan fordulatot a zenekar. „Ezek a személyes okok egyre nehezebbé tették, hogy a Textures továbbra is olyan produktív csapatként működjön, mint azelőtt, és amilyennek lennie is kell. Ezen elkötelezettség nélkül csak a korábbi önmagunk váza lehetnénk. A feloszlás nem jelenti azt, hogy a zenekaron belül bármiféle nehézség támadt volna. Jelenleg is szoros kapcsolatban állunk egymással és a korábbi zenésztársainkkal, és a döntés sem fog feszültségeket eredményezni. Továbbra is zenélni fogunk, csak külön-külön.”

A zenekar tavaly Phenotype címmel hozott ki egy lemezt, amelynek elvileg a közeljövőben jelent volna meg Genotype című folytatása. A szétszéledés azonban természetesen a terveikre is kihat. „A feloszlások sosem egyszerűek, és mindig vonnak maguk után további nehézségeket is. Sajnos azt is be kell jelentenünk, hogy olyannyira várt hatodik albumunk, a Genotype nem fog megjelenni, így nem lesz dupla a lemez. Legalábbis a következő években biztosan nem.”

A zenekar köszönetet mond a rajongóknak és a szakmának az elmúlt évekért, és mielőtt még végleg leállnának, futnak egy búcsúkört Európában az év végén. Hozzánk legközelebb november 25-én, a prágai Futurumban vagy november 26-án, a bécsi Viper Roomban lehet elcsípni őket utoljára.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.