Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Feloszlik a Textures, már a tervezett Genotype albumot sem adják ki

Beszünteti tevékenységét a holland Textures. A modern progresszív színtér egyik jeles képviselője eredetileg kétrészesre tervezett nagylemezének még függőben lévő második fejezetét is lefújta.

0122textures

Feloszlásáról tett közzé nyilatkozatot a Textures. „A döntést személyes motivációk hatására hoztuk meg, és nem siettük el”, indokolja a váratlan fordulatot a zenekar. „Ezek a személyes okok egyre nehezebbé tették, hogy a Textures továbbra is olyan produktív csapatként működjön, mint azelőtt, és amilyennek lennie is kell. Ezen elkötelezettség nélkül csak a korábbi önmagunk váza lehetnénk. A feloszlás nem jelenti azt, hogy a zenekaron belül bármiféle nehézség támadt volna. Jelenleg is szoros kapcsolatban állunk egymással és a korábbi zenésztársainkkal, és a döntés sem fog feszültségeket eredményezni. Továbbra is zenélni fogunk, csak külön-külön.”

A zenekar tavaly Phenotype címmel hozott ki egy lemezt, amelynek elvileg a közeljövőben jelent volna meg Genotype című folytatása. A szétszéledés azonban természetesen a terveikre is kihat. „A feloszlások sosem egyszerűek, és mindig vonnak maguk után további nehézségeket is. Sajnos azt is be kell jelentenünk, hogy olyannyira várt hatodik albumunk, a Genotype nem fog megjelenni, így nem lesz dupla a lemez. Legalábbis a következő években biztosan nem.”

A zenekar köszönetet mond a rajongóknak és a szakmának az elmúlt évekért, és mielőtt még végleg leállnának, futnak egy búcsúkört Európában az év végén. Hozzánk legközelebb november 25-én, a prágai Futurumban vagy november 26-án, a bécsi Viper Roomban lehet elcsípni őket utoljára.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.