Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Fegyverbe hív május végén a Saxon

Call To Arms címmel jelenik meg május 23-án a brit Saxon új stúdiólemeze, amely immáron a tizenkilencedik lesz a sorban. Biff Byfordéktól ezúttal is a megszokott stílusú brit heavy metal várható, az azonban érdekesség, hogy a jelenlegi Deep Purple, korábbi Rainbow billentyűs Don Airey is vendégszerepel az albumon. A Saxon júniusban ismét fellép Magyarországon.

A Call To Arms a 2009-es Into The Labyrinth folytatásaként kerül a boltokba, és megjelenését követően nem egészen két héttel ismét Budapesten köszönthetjük a brit heavy metal új hullámának egyik legfontosabb képviselőit a Metalfest 2011 keretében. Érdekesség, hogy a lemez két dala egy Hybrid Theory című új angol háborús thrillerhez íródott, melynek forgatása azonban csak júniusban kezdődik meg. Az albumon emellett a legendás billentyűs, Don Airey (Deep Purple, ex-Rainbow, ex-Gary Moore, ex-Ozzy Osbourne, és még sorolhatnánk napestig) is felbukkan majd, de még nem hozták nyilvánosságra, pontosan melyik dalban vagy dalokban ereszti el a kezét.

A Saxon kicsit megcsúszott a stúdiómunkálatokkal, így az ausztráliai Soundwave fesztiválturnén végül a tervekkel ellentétben nem tudtak részt venni, az viszont jó hír, hogy viszonylag gyorsan felépítették új kiadói hátterüket: a Call To Arms a Militia Guard Music, az UDR és az EMI gondozásában jön majd ki, rajta az alábbi szerzeményekkel:

01. Hammer Of The Gods
02. Back In '79
03. Surviving Against The Odds
04. Mists Of Avalon
05. Call To Arms
06. Chasing The Bullet
07. Afterburner
08. When Doomsday Comes (Hybrid Theory)
09. No Rest For The Wicked
10. Ballad Of The Working Man
11. Call To Arms (nagyzenekari verzió)

A csapat felállása egyébként változatlan, vagyis az énekes Biff mellett továbbra is Paul Quinn és Doug Scarratt gitároznak, Nibbs Carter basszusgitározik és Nigel Glockler dobol.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.