Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ez a lemez tényleg különleges” – itt az első klip Tolkki metal operájához

0325tolkkisoloEnshrined In My Memory címmel máris megnézhető az első videóklip Timo Tolkki The Land Of New Hope című metal operájához, ami május 17-én jön ki a Frontiersnél, méghozzá a Timo Tolkki’s Avalon márkanév alatt. A sztori a mostani tervek szerint három teljes albumon át bonyolódik majd.

A The Land Of New Hope egy 2055-ben játszódó sci-fi sztorit mesél el, amikor is a Földet sújtó temérdek katasztrófa maroknyi túlélője elkezdi keresni az új remény földjét, egy titokzatos, megszentelt és mesebeli helyet. A gitár- és basszustémákat természetesen maga Tolkki játszotta fel, és producerként is ő maga jegyzi az anyagot. „Újra felfedeztem magam zeneileg a lemez készítése közben”, mondja a gitáros, aki a Frontiers főnöke, Serafino Perugino javaslatára tért vissza az eredeti Stratovarius hangzásvilághoz, ám kissé szimfonikusabb megközelítéssel. „Először a történetet írtam meg, majd utána kezdtem el megkomponálni a zenét. Az volt a célom, hogy emlékezetes nótákat alkossak jó dallamokkal, amik erősítik a történetet. A korai ’90-es években a Stratovariusszal én magam is a power metal irányzat megteremtői közé tartoztam, így teljesen természetes, hogy az emberek ehhez a stílushoz kötnek. Ezen az albumon azonban rengeteg dinamikailag is eltérő, nagyzenekari hangszerelésű szám szerepel majd, amik tényleg hihetetlenül nagyszabásúan szólnak. Általánosságban véve is izgalmasnak találom a metal operák koncepcióját, és a karrierem e pontján logikusnak tűnt, hogy én is belecsapjak egy ilyenbe. Szeretem a klasszikus zenét és a klasszikus operákat is, ráadásul ilyen keretek között módja nyílik az embernek történeteket alkotni, a zenei lehetőségek pedig úgyszólván határtalanok. Nem könnyű huszonöt évnyi zenélés után frissnek maradni, de ez az anyag tényleg különleges.”

0325tolkkicTolkki olyan vendégénekeseket állított csatasorba a megvalósításhoz, mint Michael Kiske (Unisonic, ex-Helloween), Sharon Den Adel (Within Temptation), Russell Allen (Symphony X, Adrenaline Mob), Rob Rock, Tony Kakko (Sonata Arctica) vagy Elize Ryd (Amaranthe, Kamelot). A hangszeres szekciót is komoly nagyágyúk erősítik Jens Johansson (Stratovarius), Derek Sherinian, Mikko Härkin (Sonata Arctica) és Alex Holzwarth (Rhapsody Of Fire) személyében.

A dallista az alábbi:

01. Avalanche Anthem
02. A World Without Us
03. Enshrined In My Memory
04. In The Name Of The Rose
05. We Will Find A Way
06. Shine
07. The Magic Of The Night
08. To The Edge Of The Earth
09. I'll Sing You Home
10. The Land Of New Hope

A The Land Of New Hope egy trilógia befejező részét meséli el, szóval Tolkki két folytatást még mindenképpen tervez hozzá, amelyek az előzményeket mutatják be.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 tschaby 2013-03-25 16:45
Nagy bizodalmam van ebben a lemezben, főleg azok után, hogy tegnap sikerült meghallgatnom az új Avantasia-t és hát nem igazán taglózott le a végeredmény.
Ez a dal jó, Elize Ryd szép és jól is énekel, a szóló fasza, de remélem a többi dal közt azért lesznek fémesebbek is!
Idézet
 
 
+2 #1 TelekiPál 2013-03-25 16:34
Egész jó ez a szám, de nem YT-ról hallgatva. Kéne adni neki egy esélyt, remélem lemezen nem ilyen vékonyan szól...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.