Shock!

május 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Exodus: teljesen bizonytalan, mikor állhatnak neki az új daloknak

Túlzás lenne azt állítani, hogy jól állnak a következő Exodus album munkálatai – derült ki egy interjúból, amelyet Jack Gibson basszusgitáros adott a Peek From The Pitnek. A Bay Area thrasherek ugyanakkor amint lehet, nekilátnak majd az új anyagnak. Előtte azonban még egy újabb magyar fellépés is vár rájuk a Hegyalján.

„Elég komoly késében vagyunk vele, de nagyon sok dolgunk van mostanában”, magyarázta Gibson. „Folyamatosan kapjuk a jobbnál jobb turnéajánlatokat, amiket ki akarunk használni, és ehhez még az is hozzájön, hogy a fő gitárosunk és dalszerzőnk, Gary Holt a Slayerben helyettesít Jeff Hanneman posztján. Senki sem tudja, meddig tart mindez, hiszen nem tudjuk, mennyi időt vesz még igénybe Jeff felgyógyulása. Elég komoly dolgokon ment keresztül annak alapján, amit hallottam… Szóval eddig egyszerűen nem jutott időnk az új anyagra, hogy őszinte legyek. Tudom, hogy Garynek vannak nótái, és Lee-nek (Lee Altus gitáros) is összegyűlt jó pár ötlete – folyamatosan jönnek is elő ezekkel –, arra viszont nem nyílt alkalmunk, hogy összeüljünk és kipofozzuk, majd aztán fel is vegyük ezeket. És néhány hónapba még biztos beletelik, amíg ez összejön. De mindenképpen lesz új album, ez biztos. És tudom, hogy nagyszerű lesz, már csak abból is, amit hallottam Gary ötletei közül. Tommal (Tom Hunting dobos) és vele is szórakoztunk már párszor az ötleteken, és tényleg ütni fognak. Gary a fő hajtóerő, és folyamatosan fejlődik a dalszerzés terén. Ez egyike azon dolgoknak, amit nagyon szeretek ebben a bandában: a zene folyamatosan csak egyre jobb lesz, sosem marad ugyanolyan, és soha nem írjuk meg kétszer ugyanazt az albumot. Mindig rejlik benne valami újdonság. Az új anyagtól is azt várom, hogy egyszerre lesz ugyanaz és mégis több.”

Az Exodus utolsó nagylemeze, az Exhibit B: The Human Condition még 2010 tavaszán jelent meg. A csapat – Holt slayeres elfoglaltságai miatt – jelenleg a régi gitárossal, Rick Hunolttal turnézik Európában, és vele lépnek fel július 18-án, 20 órától a Hegyalja fesztivál Pepsi nagyszínpadán. Holt azért a belga Graspopon játszott saját bandájával is június 23-án, a háromgitáros thrash támadásról alább egy videó is megtekinthető.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.