Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Evergrey: újult erővel

Európában február 28-án érkezik az Evergrey új albuma, a Glorious Collision, melyet a főnök Tom Englund szinte teljesen megújult tagsággal a háta mögött készített el. Mint ismeretes, a svéd prog-dark-heavy metal bandából tavaly májusban egyszerre került ki Henrik Danhage gitáros, Jari Kainulainen basszusgitáros és Jonas Ekdahl dobos, a korábbi társak közül egyedül Rikard Zander billentyűs maradt a fedélzeten.

„Elértük azt a pontot, ahol már egyszerűen nem éreztük magunkat jól együtt zenekarként", magyarázta Englund a változásokat. „Így aztán inkább szétváltak az útjaink, hogy megőrizzük a barátságunkat. Nem hangzottak el dühös szavak, és a magánéletben továbbra is barátok vagyunk." Ilyen körülmények között persze nem volt egyszerű újból elkezdeni dalokat írni, és ezt maga a főnök is elismeri. „Eleinte egyáltalán nem voltunk biztosak abban, hogy képesek leszünk megírni egy új lemezt anélkül a tapasztalat nélkül, amit az előző felállás felhalmozott. De miután már az első héten három új dalt írtunk Rikarddal, éreztük, hogy tökéletes párost alkotunk."

Az Evergrey jelenlegi felállását Englund és Zander mellett Marcus Jidell gitáros, Johann Niemann basszusgitáros és a mindössze húsz esztendős Hannes Van Dahl dobos alkotják, és ígéreteik szerint a Glorious Collision képében valaha volt legváltozatosabb anyagukat dobják majd piacra. „Rikard és én több hatásunknak engedtünk teret ezen a lemezen, mint azelőtt bármikor", mondja Tom. „A Glorious Collision egyes elemei klasszikus rock dolgok metal formátumban. A dalok néhol csendesek és kísértőek, máshol vadak, megterhelőek és nem eresztenek."

A lemez első single-je, a Wrong című dal a Close-Up magazin mellékleteként jön majd ki az északi országokban február 3-án, a nagylemezt pedig a Steamhammer / SPV kiadó gondozza majd. A Glorious Collisionre az alábbi dalok kerülnek majd fel:

01. Leave It Behind Us
02. You
03. Wrong
04. Frozen
05. Restoring The Loss
06. To Fit The Mold
07. Out Of Reach
08. The Phantom Letters
09. The Disease ...
10. It Comes From Within
11. Free
12. I'm Drowning Alone
13. ... And The Distance

A zenekar utoljára 2009-ben járt nálunk, egy különös hangulatú koncerttel.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 Tamas 2011-01-19 12:10
Na ebben bizakodom, mert az utobbi albumok mar picit megfaradtak voltak nekem a regi klasszikusokhoz kepest. Most ermelem ujra a valtozatos, osszetett igazi evergrey jon majd ura.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.