Shock!

május 18.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Európában is bemutatkozik a Midnight nélküli Crimson Glory

Európai turnéval ünnepli fennállásának huszonötödik évfordulóját a legendás floridai heavy metal banda, a Crimson Glory, amely a '80-as években két felülmúlhatatlan lemezzel véste be a nevét örökre a műfaj történelemkönyvébe. A mikrofonnál a 2009 nyarán alkoholizmusába belehalt eredeti frontember, John Patrick Jr. „Midnight" McDonald utódjaként Todd La Torre áll, a hangszeres szekció azonban megegyezik a klasszikus felálláséval.

A Crimson Glory ünnepi turnéján éppúgy fellép majd önálló bulikon, mint olyan rangos fesztiválokon, mint például a németországi Keep It True vagy a norvég Karmoygeddon. „Fantasztikus élmény volt készülni erre a turnéra", mondja az előzményekről a szólógitáros Jon Drenning. „Ahogy a zenekar összezárt az új énekesünk, Todd La Torre körül, rengeteget segített abban, hogy enyhüljön a Midnight elvesztése felett érzett fájdalmunk. Tudom, sokan vegyes érzelmekkel állnak a Midnight nélküli folytatáshoz, de biztosan tudom, ő is mennyire büszke lenne arra, hogy továbbvisszük és ápoljuk az örökségét. Most, hogy Todd emberileg és zenészként is teljesen beilleszkedett közénk, a zenekar ugyanolyan különlegesen, hitelesen, egyedien és faszán szól, mint régen. Rengeteg rajongónkak sosem nyílt alkalma látni a bandát Midnighttal, így ezeken a bulikon legalább a vele közösen írt zenén keresztül érezhetik majd a jelenlétét."

Todd La Torre tavaly év végén debütált a bandában egy szűk körű atlantai koncerten, ahol igen jól fogadta a közönség. A zenekar ezután döntött úgy, hogy nekivágnak egy önálló turnénak is Európában. „Óriási megtiszteltetés számomra ez a lehetőség", mondja az új énekes. „Alig várom, hogy színpadra lépjek, és nemcsak magamnak, de a rajongóknak is bizonyítsak. Új kezdet ez nekem, és egyben a Crimson Glorynak is. Személyesen az egész turnét és az összes klasszikus dalt Midnight emlékének szeretném ajánlani, aki mindig is legenda volt és legenda lesz számomra. Ahogy halad előre az idő, úgy fejlesztem majd a saját stílusomat, és úgy érezteti majd magát a jelenlétem egyre jobban a banda hangzásán, de mindig büszkén emelem majd magasra a fáklyát. Tehát mindent megteszek azért, hogy életben tartsam Midnight emlékét, és úgy adom majd elő a klasszikus dalokat, hogy hű maradjak az ő eredeti verzióihoz."

La Torre és Drenning mellett a csapat hangszeresei Ben Jackson gitáros, Jeff Lords basszusgitáros és Dana Burnell dobos, vagyis a klasszikus 1986-os debütöt és az 1988-as Transcendence-et feljátszó muzsikusok. A tagság a koncerteken a Circle II Circle-ből és a Jon Oliva's Painből ismert John Zahner billentyűssel bővül majd ki. A Crimson Glory hosszas szünetet követően utoljára 1999-ben, a true metal revival kellős közepén jelentetett meg lemezt Wade Black énekessel a fronton Astronomica címmel, de nem sokkal utána szétszéledtek. Az eredeti felállás a 2000-es évtized közepén jött ismét össze, de Midnighttól 2007-ben meg kellett válniuk az énekes kezelhetetlenné vált alkoholizmusa miatt. A frontember végül 2009 júliusában hunyt el, amikor mája felmondta a szolgálatot.

A Crimson Glory turnéja április 27-én veszi kezdetét a hollandiai Eindhovenben, előzenekarai a norvég progresszív Triosphere és a holland Cirrha Niva. A jelenlegi állás szerint Németországnál közelebb sajnos nem jönnek hozzánk, itt az április 30-ai Keep It True mellett még május 4-én Memmingenben, illetve május 7-én Essenben adnak koncertet.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#2 Gérnyi Tamás 2011-10-22 00:03
Új albumot, de azonnal! Meghallgattam a youtube-on pár anyagot, Todd egy az egyben hozza Midnight dallamait, hiba nélkül! ZSENIÁLIS!
(Sokkal jobban passzol a CR dalok örökségéhez, mint a sikítógép Wade Black, bár mondjuk arról nem ő tehetett, hogy az Astronomica anyagot szvsz tönkre vágták a dobgéppel, amit a fiúk csak utólag ismertek el...)
Lemezt, lemezt, lemezt! :)
Idézet
 
 
#1 Equinox 2011-04-18 16:29
Lemez is lehetne. Volt az a Lucifer, Metatron és a nem tudom milyen káosz című, amin dolgoztak Wade Vlackkel. Mi lett azzal?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.