Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„És most komolyan, ha ott voltál, akkor mi van?”

0827sepuDerrick Green szerint a média felelőssége óriási abban, hogy még manapság, a klasszikus felállás szétrobbanása után tizenhét évvel is sokan a Cavalera-tesók esetleges visszatérését feszegetik a Sepulturába. Mint az énekes rámutatott, a banda mai táborának tekintélyes hányadát eközben egyáltalán nem is érdekli ez az egész téma.

„Tök jól meg lehet ragadni az emberek figyelmét, ha kiszedsz bizonyos mondatokat az eredeti szövegkörnyezetükből, vagy megpróbálsz valamilyen folytatólagos ellenségeskedést generálni”, mondta Green Jamey Jasta podcastjában. „A negatív energia azonban két irányba is tarthat: ugyanúgy elsülhet úgy is, hogy feléd mutat. És nagyrészt ez is történik, ha nem egyenesen mindig. Az emberek ugyanakkor elhisznek egy rakás nevetséges dolgot is, és ez nemcsak a zenére igaz, hanem mindenre a mainstream médiában. Megnézik, és teljesen beveszik, miközben az adott dolog egyszerűen nem igaz. És az ilyesminek ránk is hatása van, mint ahogy bizonyos esetekben a múltban konkrétan is éreztük ezeket a hatásokat.”

Green szerint a mai rajongók már annak ellenére sem feltétlenül áhítoznak a Cavalera-tesók visszatérésére, hogy a média folyamatosan erőlteti a témát. „Kritizálás mindig lesz, mint ahogy akkor is volt, amikor beléptem a csapatba, és még Igor is itt játszott velünk. Viszont azokhoz az időkhöz képest annyi a változás, hogy rengeteg fiatalabb rajongó sosem látta a régi Sepulturát, mások pedig csak úgy tesznek, mintha látták volna. Ezek azok az arcok, akik benyögik, hogy én ott voltam, te meg nem tudsz semmit... És most komolyan, ha ott voltál, akkor mi van? Tizenhat éve tagja vagyok a zenekarnak, szóval érthető, hogy rengetegen sosem láthatták a régi csapatot, és nekik egyáltalán nem olyan nagy szám ez az egész, hiszen rengeteg idő telt már el azóta. Sokkal fontosabb számukra az, ami most történik.”

 

Hozzászólások 

 
+3 #9 sepumark 2014-09-17 14:16
91 nyaran talalkoztam eloszor a Sepultura zenejevel egy, a Morbid Visions/Beneath the Remains/Arise lemezekbol osszevalogatott masolt kazi kepeben, de az igazi szerelem 92-ben alakult ki a barcelonai koncertet VHS felvetele lattan.

Azota persze rengeteg minden tortent es mar en is 31 vagyok.

Total padlot fogtam a 97-es ketteszakadasto l es leszamitva az Against valamint az elso Soulfly lemezeket, csak 2007-ben kezdtem el ismerkedni a regi tagok uj dolgaival es azt kell hogy mondjam, kellett 10 ev hogy megtanuljam ne Sepultura-kent hallgatni ezeket az alkotasokat.
Valamiert jobban tetszenek a Sepultura lemezei mint a Soulfly dolgai, de ez szerintem csak az Andreas Kisser fanatizmusom miatt van.

2007 ota rendszeresen talalkozom Andreasekkal, mindig kedvesek voltak velem es alltak a rendelkezesemre akar dedikalasrol, akar fotozkodasrol volt szo.
Tavaly sikerult talalkoznom Igorral is es Rola sem mondhatok semmi rosszat, bar szamitottam ra hogy nyugos lesz, mivel kozvetlenul a Mixhell buli utan egy doboz Borsodival zorgettem be az oltozo ablakan.
De hihetetlenul jo arc O is.
Mar csak Max volt hatra, de rettegtem a talalkozastol... eddig mindig elkerultuk egymast es az a sok szar is kiborit amiket nyilatkozik.
De hat na... osszejott Max is... 2 talalkozas, 2 pengeto, 2 flakon viz, 1 foto, sok kezjegy a cuccaimra...

Aztan eszembe jutott, Jairo kivetelevel mar mindenkivel talalkoztam aki a Sepultura tagjakent lemezt keszitett, de egyaltalan nem hianyoltam akkor sem es most sem a nagy reuniont.
Orulnek ha vegre kibekulnenek, de jol van ez igy... egy kibaszott idogepre viszont igenyt tartanek :)))
Idézet
 
 
+7 #8 Sanctus 2014-09-10 22:41
Nem igazán értem azt, aki szerint jobb lenne, ha egy túlsúlyos csöveshez hasonlító ember próbálna üvöltözni a Sepu élén, akinek a nyakába akasztottak egy gitárt.. nem kell szeretni Derricket, én sem vagyok oda a tök átlagos hangjáért, de Max sem lenne jobb, zeneileg sem, a nosztalgiát tekintve pláne nem. Ahogy a legutóbb általam látott 2 koncertjén kinézett és amit produkált, az kritikán aluli.
Idézet
 
 
-5 #7 Stefan 2014-09-10 22:37
Maxot vissza a Sepuba, Derrick meg menjen az NSZK bűnügyi sorozatba, ahogy az régen volt!
Idézet
 
 
+2 #6 Habbal 2014-09-10 19:45
Én szeretem mind a régi, mind a mostani felállást. Számomra az új korszak legjobb lemeze az A-lex, a régié az Arise, és valóban már a Roots sem volt igazi, bár én akkor tájt szerettem meg őket, nem hallgatom valami sokat azt a lemezt.
A Nation meg nagyon alul értékelt lemez, igaz hogy azon kalandoztak legmesszebb a gyökerektől, de igazán jó kis album szerintem.
Idézet
 
 
+11 #5 zoli 2014-09-10 16:33
Én láttam a sepulturát 93-ban pesten, de nem sírom vissza az eredeti felállást. Az idő haladtával az a véleményem hogy 2 régi lemezük állja a sarat: az egyik a beneath the remains, a másik az arise. Ez utóbbi a legjobb alkotásuk. A chaos AD-t régen istenítettem, de azt hiszem az túl lett értékelve, mind a rajongók, mind a kritikusok részéről. Hát röviden ennyi.
Idézet
 
 
+20 #4 Sárvári Gábor 2014-09-10 15:57
Miért van az hogy ebből a zenekarból mindig normálisan tudnak nyilatkozni a tagok?!? Jéé . . . Teljesen érdekes.
Idézet
 
 
+13 #3 iLane 2014-09-10 13:00
Én nem sírom vissza a régi Sepulturát. Már a Roots is fos volt, pedig az még Cavalerás. Utolsó értékelhető lemez 1993-ban volt a Chaos AD. Én azóta egyet se tudtam végighallgatni, pedig esküszöm sokat próbáltam. És ahogy elnézem a Cavalerás Soulfly-t, inkább nem is akarom tudni, mi lenne a Sepuval.
Idézet
 
 
+5 #2 NOLA 2014-09-10 09:42
Nekem is a Dante a kedvencem az új korszak albumai kozul.
Odabasz!
Idézet
 
 
+10 #1 Ric$ 2014-09-10 07:09
Dettó, mint a Skid Row esetében. Ahelyett, hogy a régi felállásért rinyál valaki, inkább hallgassa az új lemezeket. Nekem például a Dante XXI a személyes kedvencem lett a sokadik hallgatás után. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.