Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Eredeti felállásában alakult újjá a Saigon Kick

Összeáll a floridai Saigon Kick eredeti felállása, és hamarosan rövid turnéra is indulnak, de egyelőre még nem tudni, lesz-e ezen túlmenő folytatása a dolognak. Az annak idején két klasszikus lemezt kiadott négyes viszonyát súlyos személyi feszültségek terhelték, amelyek éveken át nem enyhültek, így azon sem lepődnénk meg, ha még ez a turné sem menne le a tervek szerint…

Bejelentette összeállását a Saigon Kick eredeti felállása, azaz Matt Kramer énekes, Jason Bieler gitáros, Phil Varone dobos és Tom Defile basszusgitáros, akiket egy másik későbbi tag, Chris McLernon basszer is kisegít majd az év hátralévő részében esedékes koncerteken, igaz, ezúttal ritmusgitáron. A zenekar tagjai között ugyan megindult némi közeledés az utóbbi hónapokban, de Kramer és Bieler viszonya annak idején olyan szinten elmérgesedett, hogy még az énekes is ironikusan fogalmazott az összeborulásról szóló nyilatkozatában: „Lássuk, túléljük-e egyáltalán az első közös próbát...”, mondta Matt.

A Saigon Kick a '90-es évek elején hatalmas ígéretként bukkant fel a színtéren egyszerre hard rockos és sajátosan pszichedelikus első lemezével, az 1992-es folytatás, a metalosabb, még kerekebb The Lizard hozott is nekik bizonyos ismertséget a Love Is On The Way ballada sikere révén. Az album aranylemez lett az Egyesült Államokban, a zenei agy Bieler és a csapat fazonját adó Kramer azonban ekkorra már olyan szinten utálták egymást, hogy a harmadik, Water című albumot 1993-ban végül már Bieler énekelte fel. A csapat ezután még készített egy anyagot 1995-ben Devil In The Details címmel, de ez már nem vert különösebb hullámokat, amikor pedig Kramer 1997-ben próbaképpen visszatért a frontra, a leszervezett turné pár állomás után félbeszakadt Jason távozása miatt. A banda utolsó lemeze, a korábban felvett Bastards csak a Távol-Keleten jött ki 1999-ben. Varone, DeFile és Kramer 2000-ben lefolytattak egy rövid turnét Saigon Kick néven Jeff Blandóval (Slaughter) a gitáron, ám ezután a csapat tetszhalálba merevedett. Tavaly azonban megkezdődtek a sustorgások egy esetleges újjáalakulásról, amit az is csak megerősített, hogy a zenekar hivatalos netes felületein azóta már mindenütt Bielert, Kramert, Varone-t és McLernont jelölték meg felállásként.

Bieler jelenleg főállásban egy Owl Stretching nevű projektben érdekelt, Kramer elsősorban könyveket írt az utóbbi időszakban, Phil Varone pedig egy rövid ideig tagja volt a Skid Row-nak is, manapság azonban inkább a pornóbizniszben mozog. Valóságshow-s szerepléseinek köszönhetően Varone igazi celebnek számít a tengerentúlon.

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 klogg 2012-09-23 13:48
Háh, ezek még élnek? A Lizardot orrvérzésig hallgattam annak idején, de a debüt is nagy kedvenc volt, pedig sose voltam hajbandapárti, de ebben a zenében több, más is volt. Kramernek igazán jellegzetes hangja van, nem is értettem, hová tűnt el évtizedekig (bár ez a feminin mozgás eléggé irritáló azért...). Az meg hogy Bieler és Kramer közül ki a főfasz, sose tudjuk meg, valószínűleg mindketten megérik a pénzüket. Na be is dobom valamelyik albumukat.
Idézet
 
 
+2 #1 Holmes 2012-09-23 08:29
Emlékszem,annak idején a Headbanger's Ball-ból VHSre felvett Hostile Youth-klip mekkorát ütött.Aztán jött a nagylemez,ami örök klasszikus nálam!
A Water is megvan még műsoros kazettán...
Óriási hír-reméljük nem rövidtávú lesz a dolog,Bieler zseniális témákat tud írni,jó lenne később friss cuccot kagylózni Tőlük.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.