Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem fogunk egyetlen lámpával kiállni azért a plusz kétszáz dolcsiért”

Noha Jason Bieler gitáros és Matt Kramer énekes még pár évvel ezelőtt is meg tudták volna ölni egymást, ma már egyáltalán nem tűnik esélytelennek egy esetleges Saigon Kick újjáalakulás. A floridai hard rock csapat azonban semmiképpen sem akar olcsó haknikba bonyolódni.

A Saigon Kick a '90-es évek elején hatalmas ígéretként bukkant fel a színtéren egyszerre hard rockos és sajátosan pszichedelikus első lemezével, az 1992-es folytatás, a metalosabb, még kerekebb The Lizard hozott is nekik bizonyos ismertséget a Love Is On The Way ballada sikere révén. Az album aranylemez lett az Egyesült Államokban, a zenei agy Jason Bieler gitáros és az énekes Matt Kramer azonban ekkorra már olyan szinten utálták egymást, hogy a harmadik, Water című albumot 1993-ban végül már Bieler énekelte fel. A csapat ezután még készített egy anyagot 1995-ben Devil In The Details címmel, de ez már nem vert különösebb hullámokat, amikor pedig Kramer 1997-ben próbaképpen visszatért a frontra, a leszervezett turné pár állomás után félbeszakadt Jason távozása miatt. A banda utolsó lemeze, a korábban felvett Bastards csak a Távol-Keleten jött ki 1999-ben. Phil Varone dobos, Tom DeFile basszer és Kramer 2000-ben lefolytattak egy rövid turnét Saigon Kick néven Jeff Blandóval (Slaughter) a gitáron, ám ezután a csapat tetszhalálba merevedett. Tavaly azonban megkezdődtek a sustorgások egy esetleges újjáalakulásról, amit az is csak megerősített, hogy a zenekar hivatalos netes felületein mindenütt Bielert, Kramert, Varone-t és Chris McLernon basszert jelölik meg felállásként.

„Az idő ad bizonyos távlatokat a gondolkodásnak, és az ember elkezdi értékelni mások szerepét is", mondta Jason Bieler egy friss interjúban. „Olyan ez, mint amikor szakítasz egy barátnőddel: amikor a dolog megtörténik, azt mondod, dögöljön meg, bassza meg magát, de később már eszedbe jut az is, hogy milyen jól főzött, és vajon mi volt az, amit te csesztél el a kapcsolatotokban... Vagyis elkezdenek előjönni azok a tényezők is, amik túlmutatnak azon, hogy a csaj egy idegesítő liba volt!"

Jason a beszélgetésben nem zárt ki egy esetleges Saigon Kick újjáalakulást, de csak bizonyos megkötésekkel lenne benne a dologban. „Az a vicces, hogy baromi jól érzem magam az egyéb projektjeimmel, így amikor Phil megkeresett egy esetleges reunion ügyében, nem tudtam, mit mondjak. Az egyetlen feltételem a Saigon Kickkel kapcsolatban, hogy semmiképpen sem akarnék valami pitiáner turnét kaja-pia fellépésekkel... Az ilyesmit utálom, és ezt tudattam is a srácokkal: ha valaha csinálunk még együtt valamit – akármit –, azt magasabb szinten, jobb körülmények között akarom véghezvinni, mint amilyenek között annak idején dolgoztunk. Egy zenekar kapcsán az ember mindig a legjobb dolgokra emlékezik, a fiatal éveikre, aztán amikor idősebb korukban megnézed őket, könnyen azt mondod: ó, haver, ezek szarok! És közben lehet, hogy még mindig ugyanazokról az arcokról van szó, akik soha nem is voltak ennél jobbak. Szívesen benne lennék valami olyasmiben, hogy útra kelünk és elcsípünk együtt valami nagyszerűt. De ha koncerteznénk, semmiképpen sem lennék benne abban, hogy kimenjünk a színpadra egyetlen lámpával, és lehúzzuk a rajongókat azért, hogy szerezzünk kétszáz plusz dolcsit. Az ilyesmi egyáltalán nem érdekel."

Bieler jelenleg egy Owl Stretching nevű projektben érdekelt, Kramer elsősorban könyveket ír, Phil Varone pedig egy rövid ideig tagja volt a Skid Row-nak is, manapság azonban inkább a pornóbizniszben mozog. Valóságshow-s szerepléseinek köszönhetően Varone igazi celebnek számít a tengerentúlon.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 kamikaze 2012-03-12 13:01
A The Lizard igen jó lemez. Csak azokat a Beatles-féle felhangokat kéne elhagyni a muzsikájukból, nagyon jó, egyéni csapat volna.
(Érdemes a Freedom című nótájukba is belehallgatni, az a gitárhangzás, és szóló?!)

http://www.youtube.com/watch?v=mcHcLrHx8GQ
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.