Shock!

július 20.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

„Élőbb, organikusabb, dinamikusabb megszólalású lemezre volt szükség”

Augusztus 25-én, Malina címmel jelenik meg a norvég progmetalos Leprous új nagylemeze, amelyről most még egy dalt mutattak be. A zenekar az album őszi turnéján Budapestre is ismét ellátogat.

0522leprous

Az InsideOut kiadó hozza ki a nyár utolsó napjaiban a Leprous ötödik albumát, amely a Malina címet kapta. „Ez a lemez a tökéletes példája annak, miként indul ki az ember egy elképzelésből, amelyhez aztán a végeredménynek egyáltalán semmi köze sem lesz", mondja az anyagról Einar Solberg énekes/billentyűs. „Úgy fogtunk bele a dologba, hogy most majd tökéletesítjük azt a hangzást és munkamódszert, amit a The Congregationnél kezdtünk el alkalmazni. És miközben a dalszerzési folyamat nagyjából úgy is zajlott, mint legutóbb – harminc dalvázlat, többlépcsős szűrés satöbbi-satöbbi –, fokozatosan rádöbbentünk, hogy az előző albumon olyan hangzások és megoldások is szerepelnek, amiktől el szeretnénk térni. Rájöttünk arra is, mire van szükség: egy élőbb, organikusabb, dinamikusabb megszólalású lemezre."

A zenekar David Castillo producerkedésével, Jens Bogren hangmérnökkel rögzítette az albumot, méghozzá nagyjából négyszer annyi idő alatt, mint a legutóbbit. „Úgy érezzük, a Malinával sikerült elkészítenünk egy természetes megszólalású, organikus albumot, tele nagyszerű dalokkal, amelyek emellett kellően modernek is", véli Solberg. „Az organikus ugyanis nem feltétlenül retrósat jelent. Miközben most is úgy szólunk, ahogyan a Leprousnek kell, szerintem ezzel a lemezzel inkább rockzenekarként lehet minket definiálni, mintsem metalbandaként. Őrülten büszkék vagyunk rá, és alig várjuk, hogy halljátok!"

leprous_cA lemezre az alábbi számok kerülnek fel:

01. Bonneville
02. Stuck
03. From The Flame
04. Captive
05. Illuminate
06. Leashes
07. Mirage
08. Malina
09. Coma
10. The Weight Of Disaster
11. The Last Milestone

A From The Flame és a Stuck után most az Illuminate-et is bemutatta a zenekar, akik ősszel alapos európai turnéra indulnak az izlandi Agent Fresco, az ausztrál Alithia és a szintén norvég Astrosaur társaságában. A körútnak magyarországi állomása is lesz november 19-én, az A38 Hajón. Részletek itt. A Leprous februári budapesti fellépéséről itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 valarmorgulisz 2017-08-18 21:37
Ha nem a Mirage az év dala eddig, akkor semmi sem az.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.