Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Élő Thy Catafalque: íme a felállás!

Már teltházas a a nyári Mezolit – Mesék a Thy Catafalque-ról koncert április 30-ai budapesti folytatása. Mostanra az is letisztult, kik szólaltatják majd meg Kátai Tamás dalait Budapesten, az Akvárium Nagyhall színpadán.

0402tc

A 2021-es Fekete Zaj Fesztiválon huszonhat zenész és egy tizenhat fős stáb segítségével megvalósuló, a Thy Catafalque több mint húsz éves munkásságát bemutató koncert visszhangjától volt hangos az underground zenei szcéna az elmúlt hónapokban. Kátai Tamás 1998-ban álmodta meg a saját maga által avantgarde metálként aposztrofált, a black metal műfajában gyökerező, ám experimentális jellegű, szokatlan megoldásokkal operáló zenei műfajt, amely tíz lemezen keresztül ismerteti meg a hallgatókkal ezt a különleges világot – és azonnal magával is ránt. A Mezolit ezt az életművet keltette életre egy másfél órás, vendégzenészekből álló, egyszeri produkcióban – ám a történet itt még nem ér véget. A Thy Catafalque első alkalommal lép színpadra április 30-án, Budapesten, a Fekete Zaj szervezésében.

Mostanra az is letisztult, kik vesznek részt az előadásban. A koncerten számos ismert hazai underground muzsikus lép majd színpadra, hogy méltó módon szólaltassa meg Kátai Tamás dalait: ott lesz Dudás Ivett (Tales of Evening), Bokodi Bálint (Diabolus in Musica, Sosevolt, Soulocracy), Dudás Gábor (Reason), Varga Krisztián (Tales of Evening), Vigh Zoltán (Sear Bliss, Autumn Twilight), Szenti Árpád (Ahriman, Athame, Mörbid Carnage), illetve természetesen maga Tamás is. Ugyanakkor feltűnően hiányzik a fenti névsorból a lemezeken is jelentős szerepet vállalt Horváth Martina, aki rövid nyilatkozatban indokolta távollétét.

A koncert már teltházas. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#1 Narada42 2022-02-07 14:12
Fókuszáljunk arra, ami van, ne arra, ami nincs.

Én az egész formációnak szeretnék kívánni igazi diadalmenetet és sok-sok fantasztikus lehetőséget. Elképesztően sokan hallgatják és szeretik a TC-t külföldön is, nem egy szöveget fordítottam már le totál random angoloknak, braziloknak...

Április 30-án pedig TÁNC! Járjanak a malmok, szökkenjen a szarvas, sírjon a sirály!... (és nagyon örülök, hogy Tamás kezeli a basszust!)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.