Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elhunyt Paul Laganowski, a kultthrasher Realm egykori gitárosa

0323realmb53 éves korában elhunyt Paul Laganowski. A kultikus tiszteletnek örvendő, wisconsini Realm egykori gitárosának halálát hasnyálmirigyrák okozta.

Meghalt Paul Laganowski, a Realm volt gitárosa (a képen balról a második). Halálhírét egykori zenésztársa és gitártesója, Takis Kinis tette közzé a Facebookon. „Kilenc hónappal ezelőtt Paulnál hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak. Mivel így kívánta, a betegsége hírét nem hoztuk nyilvánosságra. Pokoli keményen küzdött a betegséggel, és egészen a legvégéig megőrizte az optimizmusát, a humorérzékét. Most végre megszabadult a fájdalomtól és a szenvedéstől, amiért hálás vagyok. Legtöbben a Realm és a White Fear Chain gitárosaként emlékeztek rá. A zenén keresztül sok embert érintett meg, így az öröksége tovább él. Azok, akik abban a kitüntetésben részesültek, hogy a barátjukként tisztelhették őt, mind tudják, mennyire különleges ember volt. Azon nagyon kevés jótét lelkek közé tartozott, akiket egyszerűen nem tudtál nem imádni. Nagyon örülök, hogy vele zenélhettem, és közben a legjobb barátomnak nevezhettem. Paul, miközben hajózol át a másik oldalra, tudd, hogy nagyon sokan szeretnek, és nagyon fogsz hiányozni”, írta Kinis.

A Realm annak idején két demó után szerződött a Roadrunnerhez, és két kultikus, okos, progresszív ízekkel is játszó power/thrash-albumot jelentetett meg, az 1988-as Endless Wart és az 1990-es Suicietyt.

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 bluevoodoo 2017-03-24 12:28
A Suiciety-ről lehetne is egy klasszikushock cikk. :(
Idézet
 
 
+1 #2 LiliMiciPanniSári 2017-03-24 10:27
Osztom a véleményed..nagy kedvenceim mindkét album...az Endless War-t törzsvendég a lejátszóban...az Elanor Rigby pedig az egyik legjobb thrash csapat által megálmodott feldolgozás...RIP
Idézet
 
 
+1 #1 Chris92 2017-03-24 09:28
Nyugodjék békében, a Realm lemezein való gitármunka elsőosztályú volt még az amúgy betonerős thrash mezőnyön belül is. Nagy kedvenc mindkettő.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.