Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elhunyt Henrik Ostergaard

Január 27-én elhunyt a San Francisco-i Dirty Looks énekese, Henrik Ostergaard. A dán származású frontember 47 éves volt, 1984-ben ő alapította meg az egyik legjobb amerikai AC/DC-követőnek számító bandát. A Dirty Looks tíz év szünetet követően 2006-ban alakult újjá, a sztori végére most szinte egészen bizonyosan végleg pont kerül.

Henrik Ostergaard a közlemény szerint természetes okokból halt meg, de mivel folyamatos egészségügyi gondozásra szorult, a tragédia alighanem már csak a folyománya lehetett valami komolyabb problémának. Az énekes két évvel ezelőtt már majdnem elhunyt egy súlyos alkoholmérgezés következtében.

„Mélyen elszomorít Henrik halálhíre", mondta róla egykori kollégája, Jack Pyers basszusgitáros. „Szerencsésnek tartom magam, amiért lehetőségem volt vele dolgozni és jelentős dolgokat letenni közösen az asztalra. Mindig gondolni fogok rá, és örökké helye lesz a szívemnek. Legmélyebb tiszteletemet fejezem ki a barát, az apa, a férj és a valaha élt egyik legnagyobb kibaszott rock'n'roll énekes emléke előtt!"

Az AC/DC-alapú stadionrockban utazó zenekar szekere a '80-as évek második felében, a hajmetal-érában elég jól futott, bár az igazi élvonalba sosem sikerült bekerülniük. Áttörésüket az 1988-as Cool From The Wire album hozta el, melynek Oh Ruby című dala gyakran adásba került az MTV-n, a következő évi Turn Of The Screw lemezzel pedig még magasabbra kerültek. A banda a '90-es évek közepén, a grunge-korszakban feloszlott. 2006-ban alakultak újjá, és azóta is szorgalmasan dolgoztak, igaz, minimális sikerek mellett. Mivel az újjáalakulás óta Henrik jóformán egyedül tolta maga előtt a Dirty Looksot, a banda története halálával minden bizonnyal örökre véget ér. A zenekart már tavaly is csaknem végzetes tragédia sújtotta, amikor február 5-én Greg Pianka basszert halálra szúrták egy kocsmai verekedés során.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.