Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Egyszerre vonult stúdióba Mike Portnoy új csapata és a Dream Theater

Január első hetében megkezdte a munkát első albumán Mike Portnoy egyelőre még név nélküli új bandája, melyben a dobos - a várakozásoknak megfelelően - hozzá hasonlóan kipróbált veteránokkal muzsikál. A Dream Theater szintén stúdióba vonult, méghozzá az új dobossal, de hivatalos bejelentés továbbra sincs Mike utódjának személyéről.

Mike Portnoy máris stúdióban dolgozik egy új project tagjaként, melynek további tagjai Steve Morse gitáros (Deep Purple, Dixie Dregs), Neal Morse billentyűs/énekes (Transatlantic, ex-Spock's Beard), Dave LaRue basszusgitáros (Dixie Dregs) és Casey McPherson énekes (Alpha Rev, Endochine). A csapatnak még nincs neve, de annyit biztosan lehet tudni, hogy a gyökerek tavaly tavaszig vezetnek vissza, amikor is Neal Morse és Steve Morse elkezdtek közösen jammelgetni. „Mindannyian összejövünk, és ösztönből dolgozunk majd, mindenféle előre begyakorolt anyag nélkül, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle", mondta korábban Neal. „Vannak Steve-vel közös demóink, amik megfelelnek kiindulópontnak, de elsősorban mégis azt szeretném, ha a zene a helyszínen alakulna ki. Én a magam részéről valami mást szeretnék most csinálni: olyasmit, ami eltér a szólódolgaimtól vagy a Transatlantictől. Ami dalközpontúbb és kevésbé riffcentrikus, mint amit talán a többség várna tőlünk."

A formáció első körben tíz napot tölt majd a stúdióban, és a munka eredményétől függően vonulnak majd be további időszakokra a következő hónapokban.

Párhuzamosan január 3-án stúdióba vonult Portnoy korábbi csapata, a Dream Theater is, legalábbis ez derült ki John Petrucci hétfői twitteres bejegyzéséből. „Ez az első napunk a stúdióban, és egyben egy új korszak kezdete a Dream Theater számára. Alig várjuk, hogy végre áradni kezdjen a zene!", írta a gitáros. Továbbra sincs hivatalos bejelentés arról, ki ül Mike helyén a dobok mögött, de ahogy arról mi is beszámoltunk, a legutóbbi pletykák szerint Marco Minnemann lehet a szerencsés kiválasztott. „A meghallgatások remekül mentek, rá is akadtunk valakire, de még együtt töltünk vele egy kis időt, hogy mindent a helyére tegyünk, mielőtt hivatalos bejelentést tennénk. Hadd mondjak annyit, hogy iszonyatosan izgatottak vagyunk a választásunk miatt, és majd szétfeszülünk, hogy tudassuk végre a világgal!", írta december végén weboldalán Petrucci.

A Dream Theater eddig nyilvánosságra hozott első kiemelt 2011-es fellépésére a brit High Voltage fesztiválon kerülhet sor július 24-én, a londoni Victoria Parkban. Miután eltávolították az Avenged Sevenfoldból, Portnoy decemberben elismerte, hogy megpróbált visszamenni társaihoz, de Petrucciék nem kértek belőle.

 

Hozzászólások 

 
-1 #2 Guest 2011-03-14 05:24
[quote name="czanik ferenc"]Én személyesen nem sajnálom azt ,hogy Mike Portnoy nincs a DREAM THEATER -ben.Én már régen nem tudom követni a zenéjüket.Valamikor tetszett a de már unalmas .A Transatlantic zenéje hozzám sokkal közelebb áll.Akinek Lebrie néha már fárasztó éneklése még tetszik az halgassa.Lehet hogy igy mindenki jól járt.Nagy tudású zenészek,jó minőségű lemez hangzás,de ami a koncerteket illeti Budapesten az számomra csalódás volt....Ilyen csapatnak nem igy kellene megszólalnia.
Mindegy hogy hol játszanak.Drukkolok a DT-nek is és drukkolok Mike Potnoy -nak is hogy találják meg számitásukat....Elvégre minket szolgálnak ki akik szeretik az igényes zenét.....sziasztok
Idézet
 
 
-1 #1 Guest 2011-03-14 05:21
Én személyesen nem sajnálom azt ,hogy Mike Portnoy nincs a DREAM THEATER -ben.Én már régen nem tudom követni a zenéjüket.Valamikor tetszett a de már unalmas .A Transatlantic zenéje hozzám sokkal közelebb áll.Akinek Lebrie néha már fárasztó éneklése még tetszik az halgassa.Lehet hogy igy mindenki jól járt.Nagy tudású zenészek,jó minőségű lemez hangzás,de ami a koncerteket illeti Budapesten az számomra csalódás volt....Ilyen csapatnak nem igy kellene megszólalnia.
Mindegy hogy hol játszanak.Drukkolok a DM-nek is és drukkolok Mike Potnoy -nak is hogy találják meg számitásukat....Elvégre minket szolgálnak ki akik szeretik az igényes zenét.....sziasztok
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.