Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Egymás rajongói: közösen zenélne Schaffer és Poulsen

Közös projektet tervez Jon Schaffer, az Iced Earth főnöke és a Volbeat agy Michael Poulsen, aki az első lemez óta a floridai power metal csapat fanatikus rajongójának számít. Pontos részletek egyelőre nem ismeretesek, de a két zenekarvezető rendkívüli módon összehaverkodott az utóbbi időben.

A nemrég Budapesten is fellépett Schaffer, illetve Poulsen (a képen) egy nemrég elkészített rövid webes videóban jelentették be, hogy a jövőben mindenképpen szeretnének közösen csinálni valamit, de további részleteket egyelőre nem árultak el. Abba mindenesetre már belegondolni is izgalmas, hogy vajon mire menne egymással két ennyire eltérő stílusú muzsikus...

A Volbeat énekes/gitárosa néhány éve a Shock!-nak is részletesen beszélt az Iced Earth zenéjéhez fűződő viszonyáról. „A megjelenésekor, 1991-ben ismertem meg az első lemezüket, amikor még suliba jártam. Tulajdonképpen fokozottan figyeltem mindenféle floridai zenére akkoriban a death metal hullám miatt, így botlottam beléjük jóformán véletlenül.Az első pillanattól fogva letaglózott Jon Schaffer riffelése, hatalmas rajongójuk lettem”, mondta akkor Michael. Azóta a rajongás kölcsönössé vált. „A Volbeat nagyszerű banda”, ecsetelte nemrég egy interjúban Schaffer is. „Azt kívánom, bárcsak korábban felfedeztem volna őket magamnak… Nagyon friss, amit csinálnak, és roppant inspiráló látni egy zenekart, ami ennyire sokféle hatást ötvöz egybe, de így is a saját dolgát csinálja. Michaellel jól össze is haverkodtunk: a Graspopon például hatalmasat buliztunk, fejenként egy üveg whiskeyt tüntettünk el aznap este! A srác a kezdetek óta követi az Iced Earth pályáját. Elmesélte, hogy amikor megjelent az első lemezünk, éppen annyi pénze volt, hogy elbuszozzon a boltba, megvegye a CD-t és utána hazamenjen. Nagyszerű fickó, és a zenéje is állat. Megérdemlik, hogy egyre csak nagyobbak és nagyobbak lesznek.”

Michael az Iced Earth december 3-ai koppenhágai koncertjén együtt játszotta el kedvenceivel a Watching Over Me dalt az 1998-as Something Wicked This Way Comes albumról.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.