Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Egyes dalokban tényleg hallani lehet a zenekar hardcore-gyökereit”

Májusban új lemezzel jelentkezik az Unearth. Az album címe The Wretched; The Ruinous lesz, és most a második dal is meghallgatható róla.

0126unearth

unearth_cThe Wretched; The Ruinous címmel mutatta be első új dalát pár hete az Unearth, és ugyanezzel a címmel érkezik a teljes friss nagylemez is május 5-én. Az anyag Will Putney produceri és hangmérnöki felügyelete mellett készült. „A dal szövegileg és zeneileg is jól jellemzi az album egészét, hiszen szemlélteti a teljes gőzzel haladó Unearth agresszióját, erejét, dallamosságát, energiáját és sötétségét” – mondta Trevor Phipps énekes a címadó számról, amely a klímaválsággal és annak következményeivel foglalkozik. Szélesebb értelemben véve a teljes nagylemez témáját is ez a kérdéskör adja.

A csapat négyesben, a tavaly távozott Ken Susi gitáros nélkül rögzítette a 2019-es Extinction(s) folytatását, ám a turnén Phipps, Buz McGrath gitáros és Chris O’Toole basszer mellett természetesen az új hathúros, Peter Layman is ott lesz, és a felvételeken hallható Nick Pierce dobos helyére visszatér a korai korszak ütőse, Mike Justian. „Egyes dalokban tényleg hallani lehet a zenekar hardcore-gyökereit – mondja Phipps. – A Dawn Of The Militant című nóta például metál és súlyos hardcore tiszta keveréke, és számomra ez definiálja, mi is valójában a metalcore. Az album javát illetően a metál, az agresszió és a technikás megközelítés leginkább a Watchers Of Rule lemezünket idézi szerintem. Az Unearth minden összetevője jelen van ezekben a témákban, de továbbra sem hagytunk fel az új területek felderítésével dalszerzőként és zenészként.”

 

Hozzászólások 

 
#1 miso 2023-03-05 06:51
Jónak tűnnek az új dalok, várós az album.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.