Shock!

május 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Egy nap alatt beplatinázódott a Tankcsapda feldolgozáskiadványa

1002tcsTegnap jelent meg a Tankcsapda új, rendhagyó kiadványa, a Dolgozzátok fel!, amelyen Lukácsék más előadók dalait játsszák, és az ő repertoárjukból is szemezget egy rakás eltérő műfajokban tevékenykedő kolléga. A dupla lemez mindössze egy nap alatt beplatinázódott.

Az utóbbi években megszokott módon a MOL-kutaknál, exkluzív terjesztéssel jelent meg november 22-én a Tankcsapda Dolgozzátok fel! című kiadványa. Mint a cím is mutatja, az albumon egyrészt a zenekar játszik más előadók dalaiból, illetve őket is feldolgozzák mások. Az első CD a Mások dalai tőlünk címet viseli, és a Tankcsapdára hatást gyakorolt, klasszikus magyar formációk dalai hallhatók rajta Lukácsék tálalásában. A mi dalaink másoktól című második CD-n mai bandák és előadók mutatják meg, miként látják ők a Csapda szerzeményeit. Elég komoly eredmény, hogy a lemez mindössze hat óra alatt aranylemez lett, és egyetlen nap alatt elérte a platinafokozatot is. Utóbbi hazai kiadványok esetében jelenleg négyezres eladás után jár.

A zenekar április 28-án a Papp László Budapest Sportarénában játszik egy valóban rendhagyónak és nagynak ígért koncerten, amelyre október 28-án indult a jegyelővétel.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+6 #6 visnyovs 2016-11-23 21:46
Igen, divat "fikázni" a Tankcsapdát, de én (ős)rajongóként annyit tudok hozzáfűzni ehhez az albumhoz dióhéjban, hogy abszolút kellemes meglepetés: nem csak marketing duma volt, TÉNYLEG "tankcsapdásítot ták" a feldolgozott dalokat, és kicsit tényleg olyanok, mintha "saját számok" lennének! Van amit begyorsítottak, van amit belassítottak, van, hogy a szöveg testre szabott... Szerintem aki szereti a TCS-t, az tudja miről beszélek, Tehát nem csak úgy "eldarálják" az eredeti dalt, és függetlenül attól mondom ezt, hogy az eredeti tetszik vagy sem!
A második lemezen meg... szintén a koncepciónak megfelelő "átértelmezések" vannak, "Rocker" fülemnek több rajta az "érdekes" mint a JÓ, de ez volt a koncepció! (És: nem hallgatok Welhello-t (tényleg!), de nem lehet elvitatni, hogy a saját képükre formálták a TCS nótát... /Attól, hogy nem hallgatok Welhllo-t, még volt részem abban, hogy hallottam./) Az Ektomorf "Bárány"-a meg állat! :-)
Szóval szerintem a koncepció elérte a célját, és amit nyilatkoztak róla előzetesen az nem csak marketing, tényleg megállja a helyét!
Idézet
 
 
+5 #5 Árpi 2016-11-23 21:45
Tóth Gabi az egész mezőnyt oda-vissza veri! Hatalmasat énekel az Adjon az ég feldolgozásban! Bárány lett még fasza! A túloldalról Egy kis anarchia és Hol van a szó, ami figyelemre méltó!
Idézet
 
 
+7 #4 bogar 2016-11-23 21:23
Én megvettem, mert úgy voltam vele, hogy ez egy érdekes koncepció és, ha nem jön be, akkor buktam 1500 Ft-ot.
De bejött! Ráadásul mindkét lemez.
Másrészt jó érzéssel tölt el, hogy normálisan néz ki a booklet, egységes a koncepció, kellőképpen infódús, stb...
Én az ilyen dolgok miatt tudom nagyon tisztelni a Tankcsapdát, pedig már egy 10-15 éve nem követem a sorlemezeiket.
Idézet
 
 
+10 #3 P 2016-11-23 18:30
Jó, hát a Wellhello nagyon csábító. :) Viccet félretéve, én örülök ennek, legyen ez a produkció bármennyire megosztó, mert ez azt jelenti, hogy még mindig van egy olyan zenekar országunkban, akinek a rajongótábora igenis hűséges. Bár több lenne ilyenből. Mármint a rajongótábori hozzáállásból. Ugyanakkor sajnálatos, hogy ennek a tábornak a nagy része csak őket illetve abból az időszakból való zenekarokat támogatja, látogatja. Itt is az van, mint odakint nagyban. Ha ők nem lesznek, akkor kiknek a koncerjeire fognak ellátogatni a tömegek?
Idézet
 
 
+5 #2 PelekiTál 2016-11-23 16:59
Idézet - TelekiPál:
HOMOSZEXUÁLIS!


SzopóArtÚr, te vagy az???
Idézet
 
 
-11 #1 TelekiPál 2016-11-23 16:53
HOMOSZEXUÁLIS!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.