Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Eddie Van Halent ünnepli újonnan közzétett dalával a Red Hot Chili Peppers

Október 14-én újabb nagylemezt jelentet meg a tavasszal kiadott Unlimited Love után a Red Hot Chili Peppers, ráadásul duplát. A zenekar most egy Eddie Van Halen előtt tisztelgő számot tett meghallgathatóvá az albumról.

red_hot_chili_peppers_k2022_04

Már az Unlimited Love megjelenésekor is tudni lehetett, hogy sokkal több dalt írt meg és vett fel az ismét legsikeresebb felállásában alkotó Red Hot Chili Peppers, mint amennyi végül felkerült a lemezre. Most ezek egy részét is kiadják egy nagyszabású dupla albumon, amely október 14-én jön ki Return Of The Dream Canteen címmel. A mű producere ugyanúgy Rick Rubin volt, mint az Unlimited Love esetében.

rhcp2_c„Elindultunk megtalálni önmagunkat, a régi énünket zenekarként – mondja a kiadványról a csapat. – Csakis a szórakozás kedvéért jammelgettünk, betanultunk néhány régi nótát, és nem sokkal később megkezdtük az új dalok megírásának rejtélyes folyamatát is. Sok száz alkalommal átéltük már ezt az összhangot, és amint rátaláltunk a közös zenei vízióra, tovább ástunk. Eleinte nagynak tűnt a kabát, majd szépen kinőttük, így nem volt okunk megállni: olyan volt az egész, mint valami megvalósult álom. Végül egymás iránti szeretetünk és a zene varázslata sokkal több dallal ajándékozott meg bennünket, mint amennyivel tudtunk volna mit kezdeni. Így aztán úgy döntöttünk: két dupla albumot dobunk piacra egymás után, amelyek közül a második épp olyan jelentőségteljes, mint az első – de akár fordítva is mondhatjuk. A Return Of The Dream Canteenben minden egyesül, ami a Red Hot Chili Peppers valaha is volt, vagy amivé álmainkban válni szerettünk volna. Minden rajta van. A szívünk legmélyéből fakad.”

A Tippa My Tongue című dal már ismert, most a két éve elhunyt Eddie Van Halen tiszteletére írt Eddie is meghallgatható. Az Unlimited Love tavasszal óriási sikert aratott, és közel húsz országban nyitott a listák első helyén, így a világ legnagyobb zenei piacain, az Egyesült Államokban, Németországban és Nagy-Britanniában is. A zenekar júniusban Budapesten is fellépett.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.