Shock!

május 22.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dupla platina a Big Fournak

Dupla platina státuszt ért el az Egyesült Államokban a The Big Four: Live From Sofia, Bulgaria című DVD és blu-ray, miután több mint 100 ezer példányban kelt el novemberi megjelenése óta. DVD-k esetében alapvetően 100 ezres eladás jelenti az amerikai platinahatárt, ez azonban dupla kiadvány, vagyis már 50 ezres fogyás után megkapta az első elismerést, most pedig a másodikat is.

A thrash nagy négyesének nyári bulgáriai Sonisphere-fellépését megörökítő monstre DVD-csomag megjelenését követően egyből a Billboard zenei videós listájának első helyén nyitott, hiszen már az első héten 22 ezren szerezték be. A Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax szintén listavezető lett Nagy-Britanniában, Kanadában és Ausztriában, Németországban pedig a negyedik helyet csípték meg. Ausztráliában szintén kétszeres platina a DVD (több mint 30 ezer eladott példány után), míg a németeknél arany fokozatot ért el.

A thrash nagy négyese 2011-ben is rendez közös bulikat, melyek közül eddig kettőt jelentettek be hivatalosan: a július 8-ai knebworthi és a július 9-ei francia Sonisphere fesztiválokat. A Big Four DVD-ről itt, a tavalyi csehországi Sonisphere fesztiválról itt írtunk.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.