Shock!

május 11.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dupla konceptlemez a legszebb progresszív tradíciók mentén

0206tilesEmlékszel még egy Tiles nevű, egészen kiváló detroiti progresszív rockcsapatra? Nem csoda, ha nem, mert elég rég nem lehetett érdemben hallani felőlük, most azonban végre megtörik a csendet, méghozzá egyenesen egy dupla albummal.

Pretending To Run lesz a Tiles régóta várt új albumának címe, amely valamikor az idei év első felében jelenik majd meg az InsideOutnál. A progresszív rockerek Terry Brownnal, a Rush és a Fates Warning legendás producerével dolgoztak a dupla, összesen több mint százperces játékidejű anyagon, amely konceptuális jellegű is lesz, méghozzá egy igen sötét, borús vezérfonal mentén. „Nem akartunk direkt dupla albumot készíteni, egyszerűen csak így jött ki a lépés", mondja Chris Herin gitáros. „Csak jöttek és jöttek egymás után a dalok, és a történet egyre több utazást tett szükségessé a főszereplő zaklatott gondolatai és lelkiállapota körül. Szóval most itt tartunk a kezünkben egy gondosan kidolgozott konceptlemezt, ami a legszebb progresszív tradíciókat követi. Mindkét lemez egyetlen hosszú dalként működik a visszatérő témákkal, utalásokkal és a folyamatos lejátszással. Hogy a hatás a lehető legerőteljesebb legyen, egy vonósnégyest, egy huszonötfős kórust és vendégeket is csatasorba állítottunk."

Ezek a vendégek pedig nem kispályások: többek között Ian Anderson (Jethro Tull), Mike Portnoy, Mike Stern és Kim Mitchell is felsorakozott az ügy mellett. A Tiles legutolsó, sorrendben ötödik stúdióalbuma egyébként 2008-ban jelent meg Fly Paper címmel.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.