Shock!

május 08.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Doris: bemutatta a formabontónak ígért új lemez első dalát a Suicide Silence

Február 24-én jelenik meg a Suicide Silence új nagylemeze. A zenekar Ross Robinson producerrel készítette el az albumot, amely az előzetes nyilatkozatok alapján komoly változásokat hoz, és a Doris című első számot máris meg lehet róla hallgatni.

1228ss

Simán csak a zenekar nevét viseli majd a kaliforniai Suicide Silence új albuma, amely már a második lesz a sorban Hernan „Eddie" Hermida énekessel a fronton, és a Nuclear Blast gondozásában jön ki február végén. A zenekar producere maga a legendás Ross Robinson (Korn, Limp Bizkit, Slipknot, satöbbi) volt, a keverést Joe Barresi (Kyuss, Tool) végezte, az első single pedig a Doris című szerzemény, amelyet máris meg lehet hallgatni.

Ha hihetünk a csapatnak, elég radikális zenei változásokra kell számítani tőlük. „A lemez hetven százalékán tiszta énektémák hallhatók", mondta a Metalshopnak adott interjújában nemrég Dan Kenny basszer. „Ha meghallgatod a System Of A Downt, Serj is üvölt, beszél, előadja önmagát. Ha meghallgatod a Marilyn Mansont, ott is egy olyan embert hallgatsz, akinek van hangterjedelme, van dinamika az előadásában, és kurvára ki is domborítja ezt. Eddie most volt először elég magabiztos ahhoz, hogy ő is elinduljon ebbe az irányba, de hát mindig is énekes volt. Sok a lemezen a tiszta ének, az üvöltés, tényleg mindenféle akad a dalokban. Sok dallam is." „Megpróbáltunk nyers felvételeket készíteni", tette hozzá Alex Lopez dobos. „Semmiféle trükközés, semmiféle hangmintázás, csak mindenki együtt jammel egy helyiségben. Szalagra rögzítettük az egész lemezt: régi, analóg berendezéseket, suicidesilence_cöreg előerősítőket használtunk..."

A dallista az alábbi lesz:

01. Doris
02. Silence
03. Listen
04. Dying In A Red Room
05. Hold Me Up, Hold Me Down
06. Run
07. The Zero
08. Conformity
09. Don't Be Careful, You Might Hurt Yourself

A zenekar legutóbbi lemeze, a Mitch Lucker énekes végzetes motorbalesete utáni újrakezdést jelentő You Can't Stop Me 2014 nyarán jelent meg.

 

Hozzászólások 

 
#4 Codename333 2017-01-07 13:20
hát én inkább megvárom a teljes anyagot...nekem az előző nem jött be annyira....ez viszont nem rossz.
Idézet
 
 
#3 sohamaar 2017-01-07 12:18
nekem nagyon tetszik ez a szám, igaz, eddig nem hallgattam SS-t, nem is nagyon vagyok tisztában az eddigi munkásságukkal.
Idézet
 
 
+2 #2 revdav11 2017-01-07 12:03
Nem nagyon hallgatok Suicide Silencet, de amikor olvastam, hogy Ross Robinsonnal dolgoznak, akkor azért felkaptam a fejem.
Egyelőre ezzzel a számmal nagyon nem győztek meg, és akkor még finoman fogalmaztam
Idézet
 
 
-2 #1 valarmorgulisz 2017-01-07 10:10
Szerintem elég megnézni a kommenteket és a like-dislike arányt és azonnal látszik mennyire jött be a váltás.

Engem nem zavar a tiszta ének. Az már annál inkább, hogy sem durvulása nincs a dalnak, sem a maradék nem énekes részben semmi extrém hörgés vagy screamo. Még megvárom mi lesz a végleges lemez sorsa, de nem lepne meg, ha a rajongók körében Risk-i, St Anger-i, Path of Totallity szerű mélységeket érne el.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.