Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Denner az újjáéledő Mercyful Fate-ről: „Nem kértek fel, hogy csatlakozzak”

Már tudjuk, hogy Timi Hansen rákbetegsége miatt maradt ki a Mercyful Fate újjáalakulásából, és most Michael Denner is megszólalt: a hamarosan új lemezzel jelentkező gitárost saját bevallása szerint meg sem keresték.

0905denner

Jövőre több fesztiválon is ott lesz nyáron a legendás Mercyful Fate, ahol azonban az alapember Michael Denner gitáros helyett Mike Wead, a '90-es évek végének embere – nem mellesleg King Diamond szólócsapatának tagja – játszik majd Hank Shermann oldalán. Denner most a Metalizednak kiadott nyilatkozatában tisztába tette a helyzetet. „Nem kértek fel, hogy csatlakozzak, és mindössze két nappal azelőtt szóltak az egészről, hogy nyilvánosságra hozták a hírt", mondta a gitáros. „Szerintem az eredeti Mercyful Fate rajongói számára mindez sajnálatos, főleg annak fényében, hogy életem legjobb formájában vagyok. De megpróbálok túllépni a dolgon, és előre tekintek: a Denner's Inferno lemezére, az In Amberre."

Az említett banda a zenész előző csapata, a Denner's Trickbag romjain alakult tavaly. A formációtól ugyanakkor senki se várjon okkult heavy metalt, Michael ugyanis bevallottan a '70-es évek progresszív rockjából indult ki az új dalokban. A csapatnak pikáns módon Bjarne dennersinferno_cT. Holm, a Fate utolsó – és aktuális – felállásának dobosa is tagja, a basszer Flemming Tranberg, az énekes pedig egy aránylag ismeretlen New York-i vokalista, Chandler Mogel, akivel az Outloudban vagy a Theater Of The Absurdben lehetett találkozni.

A debütlemez a Mighty Musicnál jön ki november 15-én, az alábbi dalokkal:

01. Matriarch
02. Fountain Of Grace
03. Up And On
04. Sometimes
05. Taxman (Mr. Thief)
06. Vens Of The Night
07. Run For Cover
08. Pearls On A String
09. Loser
10. Castrum Doloris

A Fountain Of Grace című dalt nyáron már bemutatták.

 

Hozzászólások 

 
#3 Equinox 2019-09-08 20:06
Szerinem is erős a doom hatása, Candlemass, Memory Garden jellegű zene ez, nem véletlen, ott alkották ezeket a szomszédban
Idézet
 
 
#2 Az Utolsó Európai 2019-09-07 10:40
Egyetértek. Talán annyi furcsa kissé, hogy 70-es évekbeli prog-nak aposztrofálják ezt a zenét, holott egyértelműen doom metal jellegű, mind témáiban, mind pedig a vizuális megjelenítésben .
Idézet
 
 
#1 zebraman 2019-09-07 07:35
A meglepetés dupla, mert "elvártam volna", hogy szóljanak neki, tudtommal nem utálják egymást; ez most megint valami olyan gyerekes torzsalkodás, mint a Judas Priest esetében?

Másrészt ez a dal nagyon rendben van, zeneileg is és hangzásban is, szóval a Mercyful Fate vesztett a húzásával.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.