Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Death Angel: 2012 a fullos The Ultra-Violence őrület jegyében telik

Ahogy azt már korábban is tudni lehetett, a Death Angel valóban elejétől végéig eljátssza majd a klasszikus 1987-es The Ultra-Violence debütöt az idén nyári európai turnén, ami Magyarországot ezúttal sajnos nem érinti. Emellett a lemeznek hamarosan egy újrakiadása is megjelenik.

A San Francisco-i Death Angel első anyaga, az 1987. április 23-án, vagyis nagyjából pont huszonöt évvel ezelőtt kiadott The Ultra-Violence a thrash műfaj kiemelten fontos lemezei közé tartozik, így nem csoda, hogy a csapat megünnepli a kerek évfordulót. Mivel a lemez CD formátumban nagyjából egy évtizede egyáltalán nem kapható normál bolti forgalomban (Magyarországon előtte is legfeljebb drága importként lehetett beszerezni...), a csapat valamikor az év hátralévő részében kihoz belőle egy remaszterizált változatot is, amiről azonban ígérik, hogy az utólagos buherálás abszolút nem befolyásolja majd a megszokott hangulatot. A zenekar egy részben élő, részben dokumentarista DVD-t is megjelentet még 2012 folyamán A Thrashumentary címmel.

Az album dalai közül sok folyamatosan műsoron van a banda 2001-es újjáalakulása óta, más témákat azonban nem nagyon szoktak játszani róla – teljes egészében a kolosszális, 10 perc feletti instrumentális címadót sem –, így aki elkapja őket például az idei Metalfesteken valahol a környező országokban, igazán különleges programot kap majd Mark Oseguedáéktól. A Death Angel ezekben a napokon a Sepulturával, a Krisiunnal és a Havokkel koncertezik Észak-Amerikában, de május végétől már Európában lesznek. Magyarországhoz legközelebb a május 31. és június 2. közötti miningi osztrák Metalfesten, illetve ennek Zadarban megrendezendő horvát ikertestvérén lehet megnézni a bandát június 3-5. között.

A Death Angel egy másik klasszikus lemezéről, az 1990-es Act III-ről itt írtunk.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.