Shock!

május 01.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Dave-et egyszer akkor is kirúgták, amikor még én is tag voltam"

Sosem volt titok, hogy Dave Mustaine, illetve Ron McGovney, a Metallica ősfelállásának basszusgitárosa annak idején ki nem állhatták egymást, de a Megadeth főnöke ismét bebizonyította, hogy még a történtek után harminc évvel is képes felszítani a vitákat: McGovney alaposan kiakadt Dave egyik friss nyilatkozatán.

Mustaine már a születésnapi Metallica bulik kapcsán decemberben tett első nyilatkozatában is meglehetősen lesajnálóan emlegette McGovneyt. „Tök jó volt kint zenélni csak a Metallicával, aztán jött Lloyd (Lloyd Grant, a Hit The Lights első verzióján szólózó gitáros - a szerk.) és Ron. De úgy álltam hozzá: rendben, lenyelem a békát, nem olyan elviselhetetlen ez... És végül szinte fel sem tűnt, hogy ott voltak. Annyira élveztem a zenét, hogy szinte észre sem vettem őket", mondta akkor. Amikor rákérdeztek, továbbra is rosszban van-e McGovney-val, ugyanakkor nemmel válaszolt. „Nem is láttam szinte, hogy fent van a színpadon, és teljesen oké volt, hogy eljött. Baromi ideges is volt. Ron jó gyerek, én viszont Lars és James játékára figyeltem inkább", fogalmazott Dave, most azonban mégis sikerült egy hatalmasat rúgnia Ronba egy amerikai rádióinterjúban, amikor háromtagú egységként beszélt a korai Metallicáról. „Háromtagú bandaként működtünk: James énekelt, én gitároztam, Lars dobolt, és volt akkoriban egy basszusgitárosunk is. Őt azonban a megfelelő időben lecseréltük Cliff Burtonre, aki igazán éhes volt", fejtette ki Dave Alex Jones műsorában.

„Tényleg nem értem, miért nyilatkozik rólam degradálóan az interjúiban a zenekar egy bizonyos korábbi szólógitárosa", írta facebookos oldalán Ron McGovney. „Egyszerűen nevetséges, amikor háromtagú bandaként beszél magukról... Én úgy gondoltam, jól kijöttünk egymással, amikor decemberben találkoztunk, még az öltözőnk is közös volt... Persze úgy csökkenti a bandához való hozzájárulásomat, ahogy akarja. Néha még a nevemet sem említi... De amire rá kell ébrednie: ő az, aki eljött az ÉN garázsomba meghallgatásra a zenekarhoz. Az első nóta, amit megtanult, egy olyan dal volt, amit az énekes és én már játszottunk együtt egy korábbi bandában. És már akkor is kirúgták egyszer a zenekarból, amikor még én is tag voltam, igaz, ez akkor csak pár napig tartott... Azt szeretném, ha végre elmondaná a teljes történetet, amikor a karrierjének ez a szakasza kerül szóba."

McGovney korábban azt állította, hogy a Metallica több korai dalában is társszerző volt, ám a Kill 'Em All-on nem tüntették fel hozzájárulásait, és természetesen jogdíjakat sem fizettek neki soha.

 

Hozzászólások 

 
+3 #10 Venomádi 2012-03-24 13:04
Elképzhelhető egyébként hogy kicsit cukkolták adás előtt, mondjon valami baromságot egy huszasér, és én ezt simán el tudom képzelni. Mert ha jól tudom az említett baromság Alex jones műsorában hangzott el, aki enyhén szólva sem makulátlan ember.
Idézet
 
 
+4 #9 Palinkas Vince 2012-03-21 10:09
Idézet - M:
Sokkal egyszerűbb lenne, ha megmondaná, hogy soha nem fogja túltenni a kirúgásán magát. Amúgy meg van zenekara, miért kell mindig a sok hülyeséget osztani? Egyszerűen képtelen vagyok megérteni azokat a zenészeket, akik képtelenek befogni a szájukat, mert mindjárt a médiához rohannak rinyálni. Én mondjuk alapból nem szimpatizálok a Megadeth-el, de ellenkező esetben is kurva szánalmasnak tartanám. Dave inkább a zenével foglalkozz.


Nem "rohangál" a médiához, mond valamit, talán privátban valakinek és felfújják. Persze Mustaine nem is lenne az igazi, ha nem beszélne összevissza hülyeségeket.

Ettől függetlenül valóban érdemes lenne pszichiáterhez mennie hogy végre feldolgozhassa és lezárhassa a régi sérelmeket, bár vannak emberek akik nem hajlandóak elismerni, hogy szükségük lenne rá.
Idézet
 
 
+5 #8 rotten 2012-03-21 09:49
Dave ezen a történeten már sohasem fogja túltenni magát.
Ezt még akkor meg is érteném, ha a Megadeth nem ért volna el semmit, de így...
Mivel én szeretem a Megadeth-et (is), örülök neki, hogy annak idején kirúgták.
Idézet
 
 
+1 #7 TelekiPal 2012-03-21 07:17
Szerintem nem lenne rossz a Megadeth, de nem tudom mikor kiáltotta ki magát D.M. énekesnek, mert valami fülbántóan sz.r hangja van/volt.
Ez van, az építész szakmában sem lehet mindenki profi mérnök, kivitelező, burkoló és belsőépítész egy személyben.
Idézet
 
 
+3 #6 M 2012-03-20 20:17
Sokkal egyszerűbb lenne, ha megmondaná, hogy soha nem fogja túltenni a kirúgásán magát. Amúgy meg van zenekara, miért kell mindig a sok hülyeséget osztani? Egyszerűen képtelen vagyok megérteni azokat a zenészeket, akik képtelenek befogni a szájukat, mert mindjárt a médiához rohannak rinyálni. Én mondjuk alapból nem szimpatizálok a Megadeth-el, de ellenkező esetben is kurva szánalmasnak tartanám. Dave inkább a zenével foglalkozz.
Idézet
 
 
-14 #5 Mr. Cool 2012-03-20 18:37
Alapból is kurva égő a Dave Mustaine, tök szar a zenéje, a megjelenése. Állandóan mindenkiről megmondja a frankót, nagyon gáz a forma...
Idézet
 
 
+5 #4 lupus 2012-03-20 18:26
Akkor bezzeg nem pattogott egyik sem, mikor még a Metallica "kis porbafingó" volt. Most meg már közel akarnak lenni a húsoskondérhoz! Dave is inkább az ilyen hülye megnyilvánuláso k helyett a saját bandájával foglalkozna. Szerintem magát égeti.
Idézet
 
 
+8 #3 neal and jack and me 2012-03-20 16:37
jaja, és a héten még nem is volt portnoy hiszti...
Idézet
 
 
+7 #2 badalac 2012-03-20 16:30
Lehet dislike-olni, de én mindig szívesen csámcsogok az ilyesmiken, LOL :)
Idézet
 
 
+13 #1 Chris92 2012-03-20 16:19
Na emberek elő a pattogatott kukoricával meg a kólával, már megint kezdődik!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.