Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dan Lilker visszavonul, feloszlik a Brutal Truth

0111lilkerGyászos nap lesz 2014. október 18. a grindcore fanatikusok számára, ezzel a nappal ugyanis hosszú és gyümölcsöző pályafutást követően felfüggeszti tevékenységét a stílus egyik legnagyobb kultkedvence, a Brutal Truth. Az ok egyszerű: Dan Lilker basszusgitáros visszavonul az aktív zenéléstől.

„Sajnálattal közlöm a Brutal Truth rajongókkal, hogy idén október 18-ával befejezem teljes állású zenészi pályámat", áll Lilker közleményében. „Aznap ünneplem az ötvenedik születésnapomat, ezért választottam szimbolikusan e jelentős mérföldkővé, és meghoztam ezt a súlyos döntést. Mint sokan tudjátok, a '80-as évek eleje óta aktív részese vagyok a metal színtérnek a Brutal Truth előtti thrash metal csapataim révén, és egyszerűen belefáradtam a turnézás nehézségeibe. Néhány lemezmilliomossá vált '80-as évek-beli cimborámmal szemben én mindig is az extrém underground metalhoz kötődtem. Sosem érdekelt, hogy ötcsillagos hotelekben szálljak meg, és nagy, flancos turnébusszal utazzak, de mára belefáradtam abba is, hogy napi nyolc órán át rázkódjak egy furgonban ennyi úton töltött év után. Mindig azt játszottam, amiben hittem, de elérkezett az idő ahhoz, hogy kicsit több stabilitást vigyek az életembe."

Mindez természetesen azt is jelenti egyben, hogy aki még valaha látni akarja a Brutal Truth zenekart élőben, annak októberig kell eljutnia valamelyik koncertjükre, a csapat ugyanis ezt követően feloszlik, Lilker pedig csakis két hobbicsapatában, a Nokturnal Hellstormmal és a Blurringgel foglalkozik majd. E bandák azonban csak a New York államban található Rochester környékén koncerteznek. Dan mindenesetre azt ígéri, hogy az addig hátralévő kilenc hónapban annyit mozognak majd a Brutal Truth-tal, amennyit csak lehet.

Lilker a '80-as évek elején alapító tagja volt az Anthraxnek, majd részt vett az S.O.D. projektben is Scott Ianékkel. Később a Nuclear Assault soraiban tevékenykedett, a '90-es években azonban már a Brutal Truth ügyeire koncentrált.

 

Hozzászólások 

 
+4 #5 Flagellator1974 2014-01-11 17:04
S.O.D... A "Kill yourself"-et szarrá hallgattuk annak idején, bődületes dalocska!
Idézet
 
 
+4 #4 Zoli 2014-01-11 13:30
A nuclear assault nagy kedvenc, ahogy az SOD is. Remélem azért átgondolja ezt még...
Idézet
 
 
+7 #3 Igor Igorovics 2014-01-11 12:48
S.O.D- Speak English Or Die. Mekkora volt az már! Na az metal/hardcore volt a javából!
Idézet
 
 
+7 #2 frincs 2014-01-11 11:34
Bár nem a szívem csücske a munkássága, de szép pályafutás.
Ezt: http://www.youtube.com/watch?v=yLmqED1xTzI még anno a tv-ből kellett fölvenni. Emlékszem, szépreményű gyermekkoromban sokszor "mutattam meg" (azaz véletlenül épp azt néztem, amikor ott volt :-)) boldog boldogtalannak, aki betévedt hozzánk gyanútlan vendégként. Általában meg volt a hatása: meglepett, riadt, rökönyödött, undorkodó arcok stb.
Nem biztos, hogy a legjobb módszer volt a rockzene elfogadtatására a 'tévúton járók' körében, de nagyon élveztem...
Idézet
 
 
+7 #1 Chris92 2014-01-11 10:51
Köszönjük a Nuclear Assault lemezeket és a SOD Speak English or Die című remekét.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.