Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dalcentrikusan is a lehető legnagyobb pusztítást célozta be a Nile

0527nilecMint arról tegnap beszámoltunk, szeptember végén Budapesten is fellép a Nile, méghozzá a Suffocation vendégeskedése mellett. Most azt is kiderült, hogy Karl Sandersék új albuma augusztus 28-án jelenik meg What Should Not Be Unearthed címmel.

Neil Kernon hangmérnökösködése mellett, saját produkcióban készítette el új albumát a Nile, amely augusztus végén jelenik meg What Should Not Be Unearthed címmel a Nuclear Blast gondozásában. „Ezúttal a brutálisan súlyos metalriffelésre és a dalszerzésre helyeztük a hangsúlyt”, mondja Karl Sanders az anyagról. „Olyasmi a megközelítés, mint az Annihilation Of The Wickednél volt, de áramvonalasítva, hogy a lehető legnagyobb pusztítást végezzük. Legutóbbi lemezünk, az At The Gate Of Sethu amolyan sebészi, szupertisztaságú album volt, nagyon kihegyeztük a dalokat a zenészi oldalra, az új azonban ennek szöges ellentéte: abszolút metalos súlyosságot és emlékezetes dalokat akartunk alkotni. Noha ez a lemez is tele van azokkal az elvitathatatlan zenészi teljesítményekkel, amit az emberek el is várnak a Nile-tól, itt maguk a dalok vágják majd fejbe a hallgatókat.

0527nile

A zenekar új basszusgitárosa Brad Parris lett, a Sanders – Dallas Toler-Wade – George Kollias mag viszont természetesen változatlan. A Nile szeptember 25-én Budapesten, a Dürer Kertben koncertezik a Suffocation és egyéb vendégek társaságában, további részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
+5 #6 RobertThorn 2015-05-28 07:14
Hát azok az elborultabb énektémák a Sethu lemezen sem számítanak már annyira túl új dolognak a Nile-nál - lásd/halld Stones of Sorrow a Nephren-Ka lemezről.

Nem nagyon fejlődnek ők már egy ideje, ami szerintem náluk - ismervén a tényt, hogy ők már az első lemezeikkel kábé olyan kiforrottsággal erődemonstrálta k, ami más zenekaroknál még 15-20 év után se túl gyakori jelenség, másrészt technikailag már az Annihilation lemezzel elérték a plafont, kvázi nincs már hova tovább fejlődniük, azután a lemez után már maximum 'csak' új dalokat írhatnak ha a recepten nem akarnak változtatni - ez megbocsátható, habár a gyakori/rendszeres lemezkiadás intézménye (még ha ez náluk két album között kábé két-három évet is jelent) náluk sem épp a legjobb/legkifizetődőbb ötlet, szerintem a Sethu lemez is kicsit ennek lett az áldozata.

A lényeg az, hogy várjuk szeretettel az új lemezt, ha tényleg komolyan gondolják a dalcentrikusság ot - úgy legyen! :)

A Black Seeds/In Their Darkened.. páros nem mellesleg hamarosan landolhatna a Klasszikushock rovatban is, ha nem vagyok túl tolakodó eheheh.. ;DD
Idézet
 
 
+3 #5 redriot 2015-05-28 05:04
Nekem a Sethu is tetszett, különösen az énektémák voltak a szokásostól is elborultabbak, őrültebbek. A hangzást viszont tényleg szokni kellett...

Akárhogy is, sokkal jobb ez így mintha futószalagon ontanák az egyforma sablonlemezeket . Én emiatt is tartom őket a legnagyobbnak a műfajon belül mert 20 év után is képesek megújulni, kísérletezni, meglepetéseket okozni.

A koncert pedig kötelező! :)
Idézet
 
 
+2 #4 Tulus 2015-05-27 13:23
Szeretem a Nile nevű hadigépezetet, nagyon várom már az új lemezt \m/
Idézet
 
 
+6 #3 JigsawJohnny 2015-05-27 11:12
Nekem az előző anyag annyira nem jött be (olyan fura hangzása volt, meg már túlbonyolítottá k), de erre nagyon kíváncsi vagyok. Eddigi leírás alapján jó kis anyag lesz, de legalábbis mindenképpen érdekes. :) A koncert meg kötelező lesz!!

Ha valakit érdekel a Michal "Xaay" Loranc tervezte borító története/szimbolikája, a csapat Facebook oldalán itt olvashat róla:

https://www.facebook.com/nilecatacombs/posts/10152823351341016
Idézet
 
 
+7 #2 iLane 2015-05-27 09:34
Ez úgy hangzik, mintha beismernék hogy az At the Gates... nem lett valami ütős lemez. Talán az első Nile anyag amiben csalódtam. Kívácsian várom az újat!
Idézet
 
 
+13 #1 Kötelezőnév 2015-05-27 09:20
Koncerten ott leszünk, a lemezt pedig nagyon várjuk.
Egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki....
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.