Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Crimson Glory: énekes nincs, de azért nem oszlottak fel

Noha még semmit sem sikerült letenniük az asztalra a legutóbbi, 2005-ös újjáalakulás óta, legutóbbi énekesük, Todd La Torre pedig a Queensryche-ot választotta a reménytelen semmittevés helyett, a Crimson Glory még mindig él, bár a virul szót azért nem tennénk hozzá ehhez. A floridai heavy metalosok a szokásosat ígérik: egyszer lesz új lemez is. Ennél többet azonban egyelőre nem tudni – többek között azt sem, ki énekel majd ezen…

„Akikben esetleg felmerült a kérdés: a Crimson Glory (a képen a legutóbbi felállás Todd-dal) nem akasztotta szögre a hangszereit!”, áll a banda friss közleményében. „Nagyon sok jó új dalunk és dalötletünk gyűlt össze egy lehetséges későbbi Crimson Glory lemezhez. Nem akarunk ígéreteket tenni most még azt illetően, körülbelül mikor jöhet ki az album, és arról sem, ki lehet majd az énekes, de amikor mi többet tudunk már, ti is többet fogtok tudni. Midnight (a zenekar 2009-ben elhunyt eredeti frontembere – a szerk.) mindig is hiányozni fog nekünk. És hogy mit szóltunk hozzá, amikor felfedezettünk, Todd La Torre kilépett, hogy a Queensryche énekeseként építse tovább a jövőt? A távozása szomorúan érintett minket, de a sikereinek nagyon örültünk, és büszkébbek sem lehetnénk rá!”

Jon Drenning gitáros ugyan az elmúlt egy évet nemrég született kisfiával, Jettel töltötte a gitárja helyett, de a többiek továbbra is aktívak más projektekben: Jeff Lords basszer másik csapatával, a Dark Matterrel dolgozik, Ben Jackson gitáros és Dana Burnell dobos Avenging Benji néven visz egy közös bandát, de mindkettejük játszik emellett máshol is: Jackson egy Project Terror nevű formációt erősít jelenlétével, Burnell pedig az A Persuasive Reasonben dobol.

A nagyon rég, 2005 óta formálódó új Crimson Glory lemez sorrendben a banda ötödik albuma lesz, az első az 1999-es Astronomica óta. Annyi már bizonyos, hogy a zenekar konceptlemezben gondolkodik, amelyről a Garden Of Shadows című dal Todd-dal készült demóját korábban közzé is tettek. Az ugyanakkor kérdéses, napvilágot lát-e valaha is az anyag – mint azt La Torre pár hónapja a Shock!-nak adott interjújában elmondta, a csapatban igazából nem folyik érdemi munka, és előbb-utóbb akkor is lelépett volna tőlük, ha a Queensryche nem kínál közben sokkal komolyabb munkát neki.

Akárhogy is lesz, a zenekar 1988-as, hamarosan évfordulós Transcendence lemezéről hamarosan a Klasszikushock rovatunkban is megemlékezünk. La Torre október 23-án Budapesten lép fel a Queensryche-hal a Concerto szervezésében.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.