Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Crazy Lixx: megújulva idézik meg a '80-as évek legjobb csajait

0930crazylixxNovember 7-én jelenik meg a Frontiers gondozásában a svéd Crazy Lixx új, negyedik nagylemeze. Az album szimplán a banda nevét viseli címként, és fordulópontot jelent Danny Rexonék életében, hiszen a legutóbbi lemez óta a csapatból távozott a főnök, Loke Rivano basszusgitáros.

A svéd Crazy Lixxről körülbelül akkor hallhattunk utoljára érdemben, amikor a legutóbbi, egyébként igen jól sikerült Riot Avenue album után távozott a fedélzetről a ritmusszekció, Loke Rivano basszer és Joél Cirera dobos. Mivel előbbi egyben a csapat alapítójának, főnökének és fő dalszerzőjének is számított, egy ideig kérdésesnek tűnt a folytatás, de végül minden megoldódott: Cirera idővel visszatért Danny Rexon énekes és a két gitáros, Andy Dawson, illetve Edd Liam oldalára, a basszusgitárosi posztra pedig Jens Sjöholm került.

Az új album produceri teendőit Rexon látta el, aki szerint a rajongótábor elégedett lesz majd a friss szerzeményekkel. „Gyilkos nóták, nagyszerű hangzás, fogós dallamok, és mindez azzal a riffcentrikus megközelítéssel, illetve némi ikergitáros akcióval, ami a legutóbbi lemezen vált meghatározóvá nálunk", mondja az énekes. „Végső soron egy esélyed van arra, hogy készíts egy self-titled nagylemezt, szóval biztosra kell menned azt illetően, hogy jó lesz..."

0930crazylixxcA dallista az alábbi:

01. Hell Raising Women
02. Sound Of The Loud Minority
03. Outlaw
04. Girls Of The 80's
05. I Missed The Mark
06. All Looks, No Hooks
07. Ain't No Rest In Rock N' Roll
08. Call To Action
09. Heroes Are Forever
10. Psycho City
11. Wrecking Ball Crew

Az album egyik különleges vendége az aranytorkú Mats Levén (Yngwie Malmsteen, Krux, Candlemass stb.), aki egyenesen hét dalt erősített meg bivaly háttérvokálokkal, de Tave Wanning, az olasz dallamrocker kiadó nemrég bemutatkozott üdvöskéje, az Adrenaline Rush énekesnője is vokálozott két számban. Emellett a banda ismét felvette a 2007-es debüt, a ma már nem nagyon kapható Loud Minority egyik közönségkedvenc szerzeményét, a Heroes Are Forevert is. Három dalba alább már bele is lehet hallgatni.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 queensryche999 2014-09-30 17:47
Szerintem is. Szeretek tőlük minden lemezt. A Riot Avenue elsőre kicsit meglepett a rock & rollos, nyers megközelítéssel és hangzással az előző, New Religion lemez nagyívű stadionrockjáho z képest, de hamar ráálltam, mert a dalok kiválóak.
Idézet
 
 
+1 #1 Metal 2014-09-30 17:00
Jo lesz ez :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.