Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Coal Chamber: gyűjteményes box set és magyarországi koncert

0425ccNagyszabású box settel ünnepli a Roadrunner kiadó a Coal Chamber visszatérését, alapításának huszadik évfordulóját és júniusi európai turnéját: a Coal Chamber: The Complete Roadrunner Collection 1997-2003 gyűjtemény június 3-án jelenik meg, és tartalmazza majd a banda mindhárom stúdióalbumát, illetve a karrierzáró speciális Giving The Devil His Due gyűjteményt is. Dez Fafaráékat Tokajban is meg lehet majd nézni élőben.

A Coal Chamber két éve alakult újjá, és ugyan eredetileg csak pár koncertről volt szó, ahogy az már ilyenkor lenni szokott, természetesen azóta is turnézgatnak a világ különböző tájain. A zenekar az összeállás óta első ízben jut el Európába június elején, ráadásul idén ünneplik megalakulásuk huszadik évfordulóját, így nem csoda, hogy a Roadrunner CD-n és digitálisan is egybecsomagolva hozza ki három lemezüket, az 1997-es Coal Chambert, az 1999-es Chamber Musicot, a 2002-es Dark Dayst, illetve a zenekar karrierjét lezáró, 2003-as Giving The Devil His Due kollekciót, amelyen remixek és kiadatlan számok kaptak helyet. A Coal Chamber anyagai közül a maga idejében a debüt lett a legsikeresebb, amely csak az Egyesült Államokban több mint 500 ezer példányban kelt el, de még a sokszínűbb 1999-es folytatás is jól futott. A harmadik lemezzel azonban a szakma és a rajongótábor egyöntetű vélekedése szerint is gellert kapott a banda.

„A Coal Chamber olyan számomra, mint egy különösen szép nő, akivel muszáj ismét randiznom”, mondta a bandáról egy tavalyi interjúban Dez Fafara énekes. „Korábban már volt dolgunk egymással, de szükségem van arra, hogy lássam, milyen ma, hogy van, és el kell töltenünk közösen némi időt. És azt hiszem, ez a legfontosabb: az egészet a zene szeretetéért csináljuk. Meg persze amiért egy rakás ember soha nem láthatta a Coal Chambert koncerten, vagy a feloszlás miatt régen látott minket. Örülök, hogy a többiek lejöttek a kemény drogokról, hogy teljesen tiszták, és ezért én is újra szeretnék velük zenéket csinálni. Most itt tartunk: lassan haladunk előre. Egy héttel ezelőtt küldtek nekem pár új ötletet, és megkérdezték, hogy gondoltam-e esetleg egy új lemezre, mert nekik összegyűltek témáik. És mind abszolút gyilkos volt. Előreléptek a hangzásukkal, de azonnal meg tudod mondani a zenéről, hogy Coal Chamber, csak éppen nem volt olyan egyenes a dolog. Szóval ki tudja, mit hoz a jövő? Most csak játszogatunk, aztán kiderül. Elég sok ügyem fut most párhuzamosan, szóval tényleg ki kell várni..."

A csapat jelenlegi felállásában Fafara mellett Miguel „Meegs” Rascon gitározik és Mike Cox dobol, az egyetlen új tag Chela Rhea Harper basszer, aki elődeit, Rayna Fosst és Nadia Paulent követi a poszton. A zenekar európai turnéja június 7-én kezdődik a német Rock Am Ringen, és június 26-án éri el Magyarországot: a zenekar 1998-as budapesti fellépése óta először játszik majd nálunk, ezúttal a Hegyalja Fesztivál színpadán.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.