Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Cliff Williams valószínűleg nem vesz részt az AC/DC idei turnéján

Sokasodnak a hírek a nemzetközi sajtóban az AC/DC formálódó világ körüli turnéjáról. Azonban bizonyos források szerint Cliff Williams basszer komolyan gondolta néhány évvel ezelőtti visszavonulását, és nem csatlakozik társaihoz a koncerteken.

0129bjay

Több hír is kering az AC/DC 2024-es világ körüli turnéjáról. Mint emlékezetes, a zenekar októberben, a kaliforniai Power Trip fesztiválon hét év után lépett ismét színpadra, és kicsivel előtte Brian Johnson énekes is utalt rá, hogy a fellépést idén komplett turné követheti. Nem sokkal később Dieter Reiter, München polgármestere a Bayerischer Rundfunknak adott interjújában elkottyantotta, hogy a zenekar idén június 12-én a helyi Olympiastadionban koncertezik – mint később hozzátette, fogalma sem volt, hogy ez az információ titkos, a fellépés tényét ugyanakkor azóta sem erősítette meg senki. Most a vezető brazil napilap, az O Globo szolgált friss információkkal: ezek alapján a zenekar szeptemberben négy bulit is játszik majd az országban, kettőt São Paulóban, kettőt pedig az idei Rock In Rión.

Eközben az Amerikában ismertnek számító komikus és fanatikus AC/DC-hívő, Dean Delray a zenekarhoz közeli forrásokra hivatkozva arról posztolt a közösségi médiában, hogy Cliff Williams basszer nem tart majd a zenekarral az idei turnén. „Egy nagyon megbízható forrás szerint az AC/DC új basszerrel turnézik majd idén. Nem mondom meg, ki az, meghagyom nekik a bejelentést, de három éve Cliff Williams vendégeskedett a podcastemben, és már akkor nagyon egyértelműen kijelentette, hogy nem fog újból turnéra indulni. Kicsit meglep, hogy a rajongókban a jelek szerint nem tudatosult ez a dolog.”

Williams a legutóbbi turné után, 2016-ban hivatalosan is bejelentette nyugdíjba vonulását. Ugyanakkor később mégis visszatért a legutóbbi, 2020-as Power Up lemez stúdiómunkálataira, és ő is csatlakozott társaihoz az őszi fesztiválfellépésre. Amennyiben azonban Delray információi helytállóak, az utazó turnéverklivel tényleg leszámolt… Ha így lesz, a csapat teljesen megújult ritmusszekcióval fordul majd rá a koncertekre, hiszen a Power Tripen új dobos is debütált náluk a keresett sessionista Matt Laug személyében. Utóbbi olyanokkal játszott az utóbbi évtizedek során élőben vagy a stúdióban, mint Alice Cooper, Slash vagy Alanis Morissette.

Mint emlékezetes, az AC/DC Johnson fülproblémái miatt W. Axl Rose-zal a mikrofonnál fejezte be legutóbbi turnéját. Az akkori bulikon a reaktivált Chris Slade dobolt a magánéleti zűrjei miatt parkolópályára került Phil Rudd helyén, a Power Upra azonban utóbbit hozta vissza a csapat. A koncertsorozat varsói, még Johnsonnal lejátszott, illetve Axllel lenyomott bécsi állomásán egyaránt ott voltunk.

 

Hozzászólások 

 
#6 Simon Zoltán papper 2024-01-30 13:11
Idézet - Reddie:
15-ben Johnsonnal, 16-ban Axl-el láttam őket, a maga módján mindkettő fantasztikus volt. Halottakat feltámasztani ugyan nem tudnak, de mostanra ők is már az a kategória akiket érdemes elmenni megnézni amíg lélegeznek, utána már csak a sajnálkozas marad

1991, 2000, 2009....láttam őket
Idézet
 
 
#5 Reddie 2024-01-30 08:19
15-ben Johnsonnal, 16-ban Axl-el láttam őket, a maga módján mindkettő fantasztikus volt. Halottakat feltámasztani ugyan nem tudnak, de mostanra ők is már az a kategória akiket érdemes elmenni megnézni amíg lélegeznek, utána már csak a sajnálkozas marad
Idézet
 
 
#4 Simon Zoltán papper 2024-01-29 21:36
állítólag lesz turné, amin állítólag Cliff Williams nem áll......elnézve a Power Trip felvételeket ne legyen. Már a Rock or Bust turnénak sem szabadott volna nekimenni Briannal sem...a másik énekesről ne is beszéljünk...egyszerűen nem illett oda ennyi ..az AC/DC .LEGNAGYOBB kedvenceim egyike a 3-ból .....kérem ne romboljanak le mindent. ...mint ahogy sokan mások is folyamatosan pusztítják saját legendájuk..fájdalmas....a szívem szakad meg.....
Idézet
 
 
#3 Szabó Imre 2024-01-29 18:37
Évekig jártam a koncertjeikre Európában. Amikor kitették Briant,kiábránd ultam belőlük.
Idézet
 
 
#2 Ronin 2024-01-29 13:05
Bárcsak jönnének! Amilyen ütemben ritkultak az utóbbi évtizedekben a lemezek is meg a turnék is (a legutóbbi 8 éve volt), nem hiszem hogy lesz még turné a mostani után. (Ha lesz mostani egyáltalán.)
Szóval minden bizonnyal utoljára láthatjuk őket élőben, ha láthatjuk. Mindkét magyarországi koncertjükön ott voltam (1991 és 2009). Ha jönnének, én tuti nem hagynám ki. Már csak a jegyvásárlás menjen zökkenőmenteseb ben, mint 2009-ben.
Idézet
 
 
#1 Rcooley 2024-01-29 11:39
Mi lett ezekből is! Az a szerencséjük hogy megtehetik, mert az hogy Brian és Angus mögött ki hozza a három akkordot meg a kettő-negyedet a közönség 95 százalékánál nem sok vizet zavar. Állítom fel sem fog tűnni nekik! Én így már nem biztos hogy befizetnék rájuk.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.