Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elbúcsúzott az AC/DC-től Cliff Williams

0921cwSzeptember 20-án este, a philadelphiai Wells Fargo Centerben befejeződött az AC/DC Rock Or Bust-periódusa, amelyre ráfordulva összesen három ember is kiesett a képből. A turné végeztével azonban itt a negyedik búcsúzó is: Cliff Williams basszer videóüzenetben köszönt el a rajongóktól.

Philadelphiában zárta a két éve kiadott Rock Or Bust lemez turnéját az AC/DC, és ha valaki mondjuk az utóbbi időszakot a hírektől távol töltve, minden előzetes ismeret nélkül nézte meg a csapatot az elmúlt hónapokban, alaposan meglepődhetett: a pár évvel ezelőtti tagságot a mai felállásban egyedül Angus Young gitáros és Cliff Williams basszer képviselte, kiegészülve a menet közben csatlakozott további kisegítőkkel, Stevie Young gitárossal, Chris Slade dobossal és W. Axl Rose énekessel. A változások sora azonban nem ért véget, Cliff Williams ugyanis a bulit megelőzően videóüzenetben erősítette meg, amit amúgy már jó ideje tudunk: visszavonul.

„Itt az ideje, hogy kilépjek, és ennyi”, mondta a basszer. „Nem azért, mert elveszítettük Malt, Philt vagy Briant. Egy ilyen fordulat esetén persze minden megváltozik: akkor is minden megváltozott, amikor annak idején Bon meghalt. De mindig minden változik, tehát nem ez az ok. Egyszerűen arról van szó, hogy tényleg úgy érzem: készen állok arra, hogy felhagyjak a turnézással. A turnék közben mindig kiveszünk pár évet pihenőnek, tehát tudom, hogy megy ez. Azt is tudom, mihez kezdek magammal. Elérkezett számomra az idő. Boldog vagyok, de egyszerűen szükségem van arra, hogy a családommal töltsem az időt: hogy pihenjek, és ne csináljam ezt. Soha nem is álmodhattam volna többről annál, amit elértem: együtt lehettem azokkal, akikkel most együtt vagyok és korábban együtt voltam, és ezt a zenét játszhattam ebben a zenekarban.”

Az AC/DC további sorsa innentől ismét nyitott kérdés.

 

Hozzászólások 

 
+10 #3 nikfisz 2016-09-22 15:14
A végén már csak Axl marad a zenekarban!(he-he) Először pedig Izzy Stradlint venné be az AC/DC-be. Már ha elég lóvét tud neki adni.
Idézet
 
 
+15 #2 Igor Igorovics 2016-09-21 17:04
Lehet, hogy régen volt, de visszavehetnék Mark Evans-ot. Három klasszikuson is játszott+ a High Voltage nemzetközi kiadásán is. Amúgy amatőr szinten a mai napig zenél, úgyhogy lehetne tenni egy próbát.
Idézet
 
 
+43 #1 Balla-Farkas Zoltán 2016-09-21 15:22
Kedves Cliff!

Köszönjük szépen azt sok-sok évtizedet, ami alatt te biztos alapot adtál a csapat zenéjéhez, és annyi szép emlékkel ajándékoztál meg bennünket. Boldog nyugdíjas éveket kívánok Neked. Let There Be Rock!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.