Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

2024-ben turnéra indulhat az AC/DC: „Megint tele vagyunk energiával”

Októberben, egyelőre csak egy fesztiválfellépés erejéig ismét aktivizálja magát az AC/DC. Brian Johnson egy friss interjújából ugyanakkor arra lehet következtetni: a zenekar jövőre akár turnéra is indulhat.

0930acdc

A rockműfaj legnagyobb nevei lépnek fel az október 6-8. közötti Power Trip fesztiválon, a kaliforniai Indióban, az Empire Polo Club nevű szabadtéri helyszínen: az esemény headlinerei pénteken a Guns N' Roses és az Iron Maiden, szombaton az AC/DC és Ozzy Osbourne, vasárnap pedig a Metallica és a Tool lesznek. Az AC/DC-nek ez lesz az első fellépése 2016 óta, hiszen a legutóbbi, 2020-as Power Up album megjelenését a covid-világjárvány miatt nem követhette turné.

Brian Johnson énekes ugyan nem mondott különösebb konkrétumokat a csapat terveitől a Fuelling Around című podcastnek adott interjújában, de szavaiból úgy fest: a zenekar jövőre jó eséllyel pótolja a dolgot. „Nagyon izgatott vagyok a koncert miatt, mert három éve jöttünk össze utoljára, amikor elkészítettük a Power Upot – mondta a 75 éves énekes. – Fantasztikus volt minden: a lemez valami huszonhét országban lett listavezető, mi meg azt mondtuk, hogy igen, visszatértünk, nagyon büszkék vagyunk rá. El is kezdtünk próbálni Amszterdamban, megint Phil Rudd ült a doboknál, én meg már az újonnan kifejlesztett fülhallgatómmal énekeltem. És tényleg fantasztikusan szóltunk. Őszintén mondom: sosem hallottam ilyen feszesnek a zenekart. Három hétig zenéltünk, és úgy kábé egy szabadnapot tartottunk közben, mert annyira élveztük egymás társaságát. Ezután mondta a menedzserünk, hogy oké, srácok, itt van ez az izé, kínai influenza vagy valami hasonló szarság, szóval most hazamegyünk hat hétre, aztán utána Londonban találkozunk. Aztán mindenki tudja, mi lett ebből. Angus meg Phil utána még hosszú hónapokon át nem hagyhatta el Ausztráliát meg Új-Zélandot.”

Brian szerint most azonban változhat a helyzet. „Egy AC/DC-hez hasonló zenekart elég sok időbe telik összeverbuválni. A stábunk java más zenekarokkal dolgozott. Szóval kemény volt megint mindenkit visszahozni, de lekopogom: most minden jól megy. És a legfontosabb, hogy mindannyiunkat hajt az éhség. Megint tele vagyunk energiával…”

Mint emlékezetes, az AC/DC Brian fülproblémái miatt W. Axl Rose-zal a mikrofonnál fejezte be legutóbbi turnéját. A koncertsorozat varsói, még Johnsonnal lejátszott, illetve Axllel lenyomott bécsi állomásán egyaránt ott voltunk.

 

Hozzászólások 

 
#3 Bozsár János 2023-11-08 23:17
Nagyon szeretném ha valamelyik Európai fővárosban fellépnének ,mennék
Idézet
 
 
#2 Simon Zoltán 2023-06-05 18:42
Egyelőre várjuk meg Október hetedikét.
Idézet
 
 
#1 mthomka 2023-06-04 14:04
Na erről már pedig teljesen lemondtam, de egyelőre a lényeg a címben látható feltételes módon van.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.