Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Civilben a kóbor macskák védőangyala az Obituary dobosa

Nem egyedül Kerry King foglalkozik komolyan állatokkal a durvább zenék művelői közül: Donald Tardy, az Obituary dobosa a Tampa Bay Online portál tudósítása szerint a death metal mellett még egy szenvedélynek hódol, ez pedig a macskatartás. Donald több mint száznegyven visszavadult macskáról gondoskodik.

A Tampa környéki Hillsborough megyében bizonyos felmérések szerint több mint 200 ezer visszavadult macska él, közülük „fogadott be" az Obituary dobosa mintegy húsz családot. Donald Tardy az utóbbi években aprólékosan felderítette az állatok lakókörnyezetét, a macskák pedig elfogadták őt gondozójukként: a muzsikus nemcsak eteti, de amikor szükséges, állatorvoshoz is viszi patronáltjait.

„Egyszerűen megőrjít, ha csak belegondolok abba, hogy egy macska odakint éhezik és fázik", mondta a lapnak Donald. „Képtelen vagyok békésen létezni, ha ez eszembe jut, hiszen nem a macska tehet arról, hogy vadnak született, vagy egyszerűen csak ráunt a gazdája és kidobta." Ennek jegyében a világ egyik legismertebb death metal bandájának ütőse évente mintegy 20 ezer dollárt - aktuális árfolyamon számítva nagyjából 3,6 millió forintot - költ a macskák táplálékára, amit többnyire diszkont áron szerez be a megfelelő csatornákon keresztül.

Az idén 41 éves Donald a macskagondozás mellett már nagyban dolgozik az Obituary egyelőre még cím nélküli kilencedik nagylemezén. A legutóbbi, 2009-es Darkest Day anyag utódja még erre az évre várható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.