Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Chuck Schuldinert dolgoz fel új albumán a Sepultura

Nagyjából új lemeze felét már rögzítette a Sepultura, akik tizenöt év óta először Brazílián kívül, Kaliforniában stúdióznak, méghozzá azzal a Ross Robinson producerrel, akivel annak idején legsikeresebb albumukat, az 1996-os Rootsot is készítették. Az egyelőre cím nélküli új anyag valamikor az év vége felé jelenik meg a Nuclear Blast gondozásában, és egy Death feldolgozás is felkerül majd rá.

„Minden nagyszerűen megy, sikerült megfelelően megörökítenünk Eloy nagyszerű produkcióját”, jelentkezett be a stúdióból Andreas Kisser gitáros. „Ross a zenészek stúdióbeli motiválásának nagymestere, mindig meg tudja találni a megfelelő szavakat és hangnemet ahhoz, hogy megfogalmazza a dolgokat, és így a dalok is folyamatosan fejlődnek. Minden alkalommal, mielőtt nekilátunk egy új dalnak, harminc-negyven percet beszélgetünk Ross-szal a szövegről, arról, hogy miért írtuk, amit írtunk. Ezek óriási beszélgetések, és nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy jobban megismerjük magunkat és a többieket is, így pedig erősebb zenekart, nagyobb egységet alakítunk ki. Eddig hat dalt rögzítettünk, egy nap általában kettőt veszünk fel, és Ross a hangszerelést, az irányokat tekintve is fontos javaslatokkal áll elő. Roppant érzékeny és közvetlen, filozofikus, de egyszersmind a való világ talaján is áll. Mindannyian együtt játszunk egy nagyon kicsi helyiségben, Ross pedig össze-vissza ugrál és üvöltözik, hogy biztosan szétrobbantsuk magunk körül a szobát. Majdnem tapintani lehet az energiát, tényleg elképesztő. Ha Rossnak támad valamilyen ötlete, megállítja az egész melót, hogy kipróbáljuk a változtatásait. Az ilyen javaslatai 95 százalékát fel szoktuk használni. Igazi csapatmunka folyik annak érdekében, hogy minden dalból a lehető legtöbbet hozzuk ki.”

A Sepultura tizenkét saját dalt akar felvenni az egyelőre cím nélküli lemezre, illetve két feldolgozást is rögzítenek a különböző bónuszos kiadásokra: a Death Scream Bloody Gore alapművéről a Zombie Ritualt, illetve egy számot a brazil Chico Science E Nacao Zumbitól. A saját témáknak egyelőre javarészt még csak olyan munkacímei vannak, mint például Strangiatto, Xisto Riff, Levada Eloy vagy Tsunami, a The Vatican azonban már végleges: utóbbi aznap íródott, hogy Rómában megválasztották Ferenc pápát, és Kisser szerint egyike egész pályafutása leggonoszabb szövegeinek.

Az új Sepultura lemez megjelenése az év második felében várható.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 Sárvári Gábor 2013-06-10 15:28
Iszonyatos muzsika lesz ez! :) Kíváncsian várom! Jó lesz!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.