Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Carcass: jön a hiányzó láncszem a Necroticism és a Heartwork között

A Carcass megerősítette, amiről a múlt héten mi is beszámoltunk, vagyis a felbecsülhetetlen hatású brit death/grind/extrém metal alakulat 1996 óta először új lemezt jelentet meg 2013-ban. A csapatban a régi tagságból kizárólag Jeff Walker basszer/énekes és Bill Steer gitáros játszik, és hagyományőrző, de távolról sem nosztalgikus albumot ígérnek.

Valóban Colin Richardsonnal dolgozik a stúdióban a Carcass, akik jelenleg több kiadóval is tárgyalásokat folytatnak új nagylemezük megjelenéséről. Amennyiben minden jól alakul, az 1996-os Swansong óta első Carcass album már 2013 elején a boltokba kerülhet, amit immáron Jeff Walker is megerősített a Decibel magazinnak. A zenekar stúdiódobosa azonban az első hírekkel ellentétben nem Matthias Vogt a Heaven Shall Burnből, hanem a Trigger The Bloodshed ütőse, Daniel Wilding ül Ken Owen székében, amit az újjáalakulás óta Daniel Erlandsson töltött be. Mike Amott gitáros szintén nem vesz részt a munkálatokban, hiszen neki egyébként is tengernyi elfoglaltsága van az Arch Enemy és a Spiritual Beggars ügyeivel. „Élőben mindenképpen lesz majd egy másik gitárosunk is", mondta az interjúban Walker. „Gondolunk valakire, de semmiképpen sem egy nagy név felbukkanására kell számítani."

Ami a következő Carcass lemez hangzását illeti, aligha érdemes fogadásokat kötni, hiszen a zenekar hatalmas utat járt be a kezdeti időszak grindcore-os őrületétől kezdve az 1993-as Heartwork dallamos death metalján át a Swansong kísérletezősebb, sok irányba tapogatózó világáig. „Minden album stílusának nyomai ott lesznek majd a lemezen, mert ez van a vérünkben, de semmiképpen sem kell régi ötletek újrafeldolgozására számítani. Szerintem majdnem úgy szól ez az album, mint a hiányzó lánccszem a hármas és a négyes lemez között, de kicsit groove-osabban. Bizonyos részeket viccből hagyományos blastnek vagy death sleaze-nek kereszteltem, de senki se gondolja egy pillanatig sem, hogy valamilyen nosztalgikus, hátrafelé pillantgató albumot csinálunk. Inkább újabb tizenhét évnyi ötletet halmozunk fel más csapatoknak, amit lemásolhatnak és átalakíthatnak!", nevetett a frontember.

Érdekesség, hogy a lemezen az 1991-es Necroticism – Descanting The Insalubrious óta először Bill Steer is komoly teret kap a vokálok terén, és maga Jeff is változatosabb hörgést/üvöltést ígér, mint amit bármikor korábban hallhattunk tőle. A lemezen valamilyen formában Ken Owen is vendégszerepel majd, aki 1999 februárjában közel halálos agyvérzést szenvedett, majd utána majdnem egy évet kómában töltött.

 

Hozzászólások 

 
#5 Equinox 2012-12-04 19:48
Ken Owen szegény mostmár lábra tud állni egyáltalán?
Idézet
 
 
+2 #4 Equinox 2012-12-04 17:51
Húbazzeg, nem túlzok, ez számomra az év híre!
Idézet
 
 
+3 #3 mrataxi 2012-12-04 12:34
csak nem rontják el
Idézet
 
 
+3 #2 tschaby 2012-12-04 10:57
A két említett lemez közti hiányzó láncszem izgalmasan hangzik, a groove-dologgal viszont megijesztettek. Ezt a Gorefest 100%-ra fejlesztette, de a Carcass zenéjének nem igazán volt része.
Idézet
 
 
+5 #1 Roenick 2012-12-04 10:11
Azért kár ,h Mike Amott nem vesz részt rajta. Főleg ,h még egy kicsit Ken Owen is szerepel.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.