Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Cantrell: „Kivárjuk, amíg mindenki megismeri a legjobb minőségű verziót”

0419aicMa jelenik meg hivatalosan az Alice In Chains rég várt új nagylemeze, a The Devil Put Dinosaurs Here, amely – természetesen – néhány napja már kiszivárgott a fájlcserélőkre. A csapat április 25-e óta turnézik Amerikában, de a két hivatalosan is közzétett single kivételével semmit sem játszott még az anyagról – Jerry Cantrell pedig egy interjúban el is árulta, miért nem.

„A régi időkben – ha bármit is így kezdesz, akkor bizony egy vén fasz vagy – több dalt játszhattál élőben”, fejtegette Jerry a Spin magazinnak. „De az internettel, a fájlmegosztókkal és a mindenütt folyó szarságokkal együtt ezt már nem teheted meg többé. Gyakorlatilag semmit sem játszottunk még az új lemezről, ami nincs kint, vagyis csak a Hollow-t és a Stone-t nyomtuk a koncerteken. Most, hogy megjelenik az album, gondolkodunk a Phantom Limben és még talán pár további témán is. Régen mindig játszottuk az új dalokat. Amikor a Faceliftet turnéztattuk, körülbelül a Dirt anyagának fele már műsoron volt a turné vége felé. Tök jó volt, hogy megengedhettük magunknak ezt, de ma már alig van ellenőrzésed a saját zenéd felett. Inkább kivárjuk, amíg mindenki megismeri a legjobb minőségű verziót, mielőtt szar koncerteken felvett szar minőségű iPhone-os felvételekkel szembesülünk…”

Cantrell hozzátette: a zenészeknek persze mindig védeniük kellett a saját dolgaikat, de ennyire azért nem. „Most még óvatosabbnak kell lenni. Annak idején, még mielőtt kijött volna a Facelift, a panterás srácokkal lógtunk, és ’89 körül Phil Anselmo kért a demókból. Ezeket aztán továbbpasszolta más csapatoknak is, és az lett a vége, hogy a Columbia akkori elnöke, Don Ienner személyesen rúgott seggbe emiatt. Pedig messze nem történt az, ami manapság történne, csak pár baráti csapatról volt szó… Ha ma ilyesmi előfordulna, egyből mindenütt kint lenne az anyag. Én más korszakból származom, és még mindig nem szoktam hozzá ehhez. Egyáltalán nem gondolom azt, hogy ez egy egészséges helyzet akár a zene, akár a zeneszeretők számára.”

 

Hozzászólások 

 
+3 #5 xdespisedkidx 2013-05-28 13:13
Idézet - afc:
Előfordult velem az egyik nagyobb zenekarnál 2-3 éve poénból rákerestem az egyik külföldi letöltő oldalon a lemezükre egy héttel a kiírt megjelenés előtt és Fennt volt(!!!). Szóval ez a letöltés gonosz dolog tud lenni.


Ez egyáltalán nem nagy dolog. Relatíve minden lemez "megjelenik" a hivatalos dátum előtt 1 héttel. Manapság már az a nagy cucc ha egy album 1-2 de akár 3 hónappal is hamarabb kikerül.
Idézet
 
 
+3 #4 afc 2013-05-27 18:01
Idézet - Sárvári Gábor:
Hát én szívesen vennék lemezeket, és ha pénztárcám engedi vásárolok is, de pont az a baj amit írtál, hogy elég drágák. Ha nem is 5-6000 de 3500-4000 forint között mozognak. Nem azt mondom hogy ez baromi drága, csak az én fizetésemhez képest az. De gondolom ezzel nem vagyok egyedül.


hát kb nekem is a 4000 a plafon.Addig ha tehetem akkor is én is megveszem.Dehát igen.De rendszeresen még ezt sem lehet.Ki tudja mire kellhet az a 4000 ft főleg az ország jelenlegi helyzetéből fakadóan nincs eleresztve senki.Ez is tény.
Idézet
 
 
+5 #3 Metal 2013-05-27 16:08
Ez a lemez zseniális! Jobb mint hittem, pedig alapból is bíztam bennük...felér bármelyik lemezzel..:O
Idézet
 
 
+8 #2 Sárvári Gábor 2013-05-27 15:17
Hát én szívesen vennék lemezeket, és ha pénztárcám engedi vásárolok is, de pont az a baj amit írtál, hogy elég drágák. Ha nem is 5-6000 de 3500-4000 forint között mozognak. Nem azt mondom hogy ez baromi drága, csak az én fizetésemhez képest az. De gondolom ezzel nem vagyok egyedül.
Idézet
 
 
+5 #1 afc 2013-05-27 15:08
hát igaz-igaz.Manapság már lehetetlen titokban tartani még egy demót is.Az csempészi ki aki akarja jóformán egy jóféle stúdióból.Szerintem egy idő után már pontos dátumot is fölösleges lesz megadni.Előfordult velem az egyik nagyobb zenekarnál 2-3 éve poénból rákerestem az egyik külföldi letöltő oldalon a lemezükre egy héttel a kiírt megjelenés előtt és Fennt volt(!!!). Szóval ez a letöltés gonosz dolog tud lenni.Csak hát ott a másik vége :S senki sem szeret (még ha ki is adna) 5-6 ezreket kifizetni egy lemezért mert egyszerűen nem tud.Kiváncsi leszek 10 év múlva a lemezeladásokra .Lassan ténylegesen is fölösleges lesz lemezt kiadni mert mindneki letölt inkább.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.