Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Candlemass: zsoltárok a holtaknak

Júniusban jelenik meg a Napalm Records gondozásában a svéd Candlemass új és egyben utolsó nagylemeze, amely végül a Psalms For The Dead címet kapta. A kiadást egy limitált bakelit single megjelenése előzi majd meg áprilisban.

A Candlemass új lemezét, a Psalms For The Deadet április 13-án vezeti fel a bakelit, rajta két albumos dallal, a Dancing In The Temple Of The Mad Queen Bee-vel és a The Killing Of The Sunnal. A júniusi pontos dátum egyelőre nem ismert, de a borítóról már közzétettek egy kisméretű képet.

„Ez lesz az utolsó albumunk, de még egy jó ideig nem tervezünk eltűnni a színtérről”, mondta pár hete Leif Edling basszer egy interjúban. „Idén végig turnézni fogunk, jövőre remélhetőleg szintén, aztán következik a harmincéves évfordulónk, szóval nem kevés doom lesz még itt! Egyszerűen csak arról van szó, hogy azelőtt akarjuk befejezni, mielőtt túlságosan megöregednénk, és elkezdenénk félig béna albumokat kihozni. Ehelyett inkább lassan ellovagolunk a naplementébe, méghozzá sértetlen méltósággal. Nem vagyunk már fiatalok. Konkrétan az új lemezre írt dalok némelyike a búcsúról szól. Részben kicsit zsoltárszerű a hangulat nagy epikus lüktetéssel… Állati jó érzésem van ezzel a lemezzel kapcsolatban. Annyira metal, annyira súlyos, annyira doomos… Kibaszott kolosszális! Szerintem legalább olyan jó lesz, mint a Death Magic Doom, pedig ezt korábban lehetetlennek tartottam!”

Vagyis akinek bejött az említett 2009-es Death Magic Doom, valamint elődje, a szintén Robert Lowe énekessel (lásd még Solitude Aeturnus) 2007-es King Of The Grey Islands, az aligha tévedhet majd nagyot a Napalm Recordsnál megjelenő új Candlemass lemezzel. Az anyagra a két hangzatos című bakelites csoda mellett olyan nóták kerülnek fel, mint a Prophet, a Sadness Run Deep és a Water Witch.

A Candlemass tavaly ünnepelte a klasszikus 1986-os Epicus Doomicus Metallicus debüt megjelenésének huszonötödik évfordulóját. A Peaceville májusban speciális dupla formátumban hozta ki az örökbecsű doom alapművet.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.