Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

C.O.C.: csak a feléneklés van hátra

A jelenleg Mike Dean basszusgitáros/énekesből, Woody Weatherman gitárosból és Reed Mullin dobosból álló Corrosion Of Conformity már teljes egészében rögzítette a készülő új album hangszeres alapjait a régi kollaboráns, John Custer producer felügyelete alatt, az énektémákat pedig a jelenleg zajló Európa-turné után veszik majd fel.

A C.O.C. előzőleg tizenegy dal demóváltozatát vette fel, legalábbis Mike Dean basszusgitáros/énekes a Metal Kaoznak. A felvételek egy része Woody Weatherman gitáros istállójában, a maradék pedig a csapat próbatermében készült, és néhány közülük nem igazán változott a stúdiózás során sem. „C.O.C.-s lesz a lemez, de itt-ott meglepő is”, mondta Mike a zenei irányról. „Benne van az összes régi hatásunk a hardcore-tól a heavy rock három generációjáig, de arra vonatkozólag nincsenek szabályok, hogy ezeket miként kombináljuk, és teremtünk belőlük valami újat, kreatívat.” Az már biztos, hogy a Pepper Keenan énekelte utolsó négy Corrosion albummal ellentétben az új lemezen ismét előtérbe kerül majd a ’80-as években jellemző politizáló szövegvilág, bár ezen a téren még nincs kész teljesen az anyag, két számhoz még teljes egészében meg kell írni a sorokat.

Az interjúból az is kiderült, hogy a tavaly októberben a csapat otthonában, a virginiai Raleigh-ben rögzített felvétel végül mégsem jön ki DVD-n, pedig eredetileg ez volt a terv. „Sajnos a képanyag nem volt elég jó minőségű, a hang viszont nagyon is, így az a része akár fel is kerülhet az Animosity album újrakiadására. Vagy feltesszük a honlapra…”, mondta Dean.

A C.O.C. májusban befejezi a lemez munkálatait, és már a nyáron visszatérnek Európába koncertezni. A dátumok között fesztiválok is szerepelnek, de a pontos menetrend egyelőre még nem ismert. A banda a nyár végétől a Clutch-csal turnézik majd Amerikában. A zenekart április 19-én Bécsben, az Arenában lehet elcsípni.

A banda magja évek hosszú szünete után tavaly júliusban állt újra színpadra, hogy így ünnepeljék meg a klasszikus Animosity lemez 25. születésnapját. A csapat a koncerteken a korai éra gyors, zúzós dalaira koncentrált a '90-es évek albumai helyett, amiben nyilván az is szerepet játszott, hogy a legsikeresebb felállásból egyedül Pepper Keenan énekes/gitáros nem vett részt az újjáalakulásban. Ha azonban minden a tervek szerint halad, ez sem várat már magára sokáig. „Most ezt a hármas dolgot csináljuk, és lemezt is készítünk így, de azt hiszem, utána ismét összejöhet a négytagú felállás is Pepperrel. Mindannyian meg szeretnénk csinálni ezt, ha elérkezik hozzá az idő, de most egyelőre trióban nyomjuk", nyilatkozta még tavaly Weatherman.

A csapat utoljára 2005-ben adott ki új dalokat In The Arms Of God címmel, de ezen a lemezen Stanton Moore dobolt az évekkel korábban távozott Mullin helyett. Az eredeti dobos nem titkolt módon Keenannel nem volt képes megtalálni a hangot az utolsó közös években. A hármas felállású C.O.C. tavaly év végén már meg is jelentetett egy bakelit kislemezt Your Tomorrow (Parts 1 And 2) címmel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.