Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Burzum + New Order + Killing Joke = új Behemoth

0603behemothThe Satanist címmel jelenik meg ősszel a Nuclear Blast gondozásában a lengyel Behemoth tizedik stúdiólemeze. Az anyag felvételi munkálatai jelenleg is folynak Bialystokban a Wieslawscy testvérek és Daniel Bergstrand (Meshuggah, In Flames, Soilwork, Strapping Young Lad) segítségével.

„Nagyon atmoszférikus és érzelemgazdag az új lemez", jellemezte a friss dalokat a Revolvernek Adam Darski, azaz Nergal énekes/gitáros. „Képzeld el, mintha a Burzum találkozna a New Orderrel és a Killing Joke-kal. De azért nem kell megijednie senkinek, nem mozdultunk el olyan nagyon az ismert hangzásunktól. Gondolj például a Slayerre! Akármilyen stílus elemeivel is kísérleteznek, a végeredmény mindig slayeresen szól. Még amikor a nu metallal flörtöltek, akkor is Slayer album született a dologból. A Behemothra ugyanez áll."

Az albumon olyan dalok szerepelnek majd, mint a Messe Noir, az Ora Pro Nobis, Lucifer vagy a Blow Your Trumpet, Gabriel, és Nergal természetesen nem kevés inspirációt szerzett a témákhoz leukémiás megbetegedése nyomán is. „Amikor a kórházban voltam, szívtam magamba a tapasztalatokat és az érzéseket. Biztos vagyok benne, hogy ezek most jönnek ki belőlem, mert bizonyos pillanatokban azon kapom magam, amint azon jár az agyam, milyen állapotban is voltam akkor. Én álltam akkor szemben az élettel és a halállal, ami mindenképpen nagyban átformálta a gondolkodásomat. Mindez száz százalékig visszaköszön majd a lemezen és a manapság írt dalaimban. Sokkal radikálisabb vagyok manapság, mint azelőtt."

Ennek a radikalizmusnak köszönhető az album merész címe is. „Több mint két évtizedbe telt, mire előrukkoltunk egy ilyen lemezcímmel, ami mindent elmond. Miközben az új dalaink művészi szempontból meglepően kalandos irányokat vesznek, az üzenetünk változatlan: büszke és radikális. A The Satanist lemez a felszabadulás iránti halhatatlan vágy és a szabadság szeretete mellett áll ki, méghozzá az élet minden területén. Ha végigtekintek az életünk néha drámai fordulatain, nem tudnám elképzelni ennél helytállóbb és találóbb kifejezését annak, kik vagyunk és merre is tartunk most."

Az album megjelenése őszre várható.

 

Hozzászólások 

 
#4 sehol 2013-06-05 18:39
ha a burzum alatt varg jelenlegi ténykedését kell érteni akkor ez talán nem a legjobb marketing szöveg
Idézet
 
 
+1 #3 kéjsóvár bohóc 2013-06-04 15:41
Idézet - Wendiii:
Idézet - kéjsóvár bohóc:
Az utolsó három lemezük bejött! Attól én sem tartok, hogy valami divatbuzulás rájuk tör! Ha-ha! Bár a lemezcím az kissé klisés!

Azért a lengyelek szemében nem hiszem. :)

Black-death metál körökben az! Azért gondolom a lengyelek is tudják, hogy ez a zenekar finoman fogalmazva is kissé okkult beütésű!
Idézet
 
 
+1 #2 Wendiii 2013-06-03 21:08
Idézet - kéjsóvár bohóc:
Az utolsó három lemezük bejött! Attól én sem tartok, hogy valami divatbuzulás rájuk tör! Ha-ha! Bár a lemezcím az kissé klisés!

Azért a lengyelek szemében nem hiszem. :)
Idézet
 
 
+2 #1 kéjsóvár bohóc 2013-06-03 17:24
Az utolsó három lemezük bejött! Attól én sem tartok, hogy valami divatbuzulás rájuk tör! Ha-ha! Bár a lemezcím az kissé klisés!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.