Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bumblefoot szerint „múlt idő” a Sons Of Apollo

Nem érdemes folytatásban reménykedni a Sons Of Apollónál: Ron „Bumblefoot” Thal gitáros szerint a két lemezt megért szupergroupnak vége.

1106soa

Két kiválóan sikerült lemezt adott ki a Sons Of Apollo, azaz Jeff Scott Soto énekes, Ron „Bumblefoot” Thal gitáros, Billy Sheehan basszer, Mike Portnoy dobos és Derek Sherinian billentyűs szupergroupja, a 2017-es Psychotic Symphonyt, illetve a 2020-as MMXX-t. A csapat 2018-ban Budapesten is fellépett. Ugyan sokan várták, hogy talán lehet még folytatás, Bumblefoot most a We Go To 11-nek adott interjújában lehűtötte a reményeket. „A sztori felszállóágban volt a második lemezzel, minden nagyon szépen haladt: végre összeszedtük magunkat, minden jól szervezetten, olajozottan ment és működött. Egyértelműen törtük az utat felfelé. Amikor beütött a világjárvány, mindenki benne volt, hogy akkor is menjünk előre, folytassuk tovább – mondta Ron, ám szavai szerint valami ezután eltörött, noha nem ment bele a részletekbe. – Továbbra is közösen zenélek Derekkel, és Jeff-fel játszunk az Art Of Anarchyban. Szóval mondhatjuk, hogy a különböző szilánkok azért mennek tovább.”

Arra a kérdésre, hogy akkor eszerint még beletelik némi időbe, míg új zenéket hallhatunk a csapattól, már egyértelmű volt a válasz. „Nos, sikerült megjelentetnünk két stúdióalbumot, egy koncertlemezt és -videót. Remélem, mindenki élvezte. De ez már múlt idő.”

Az említett Art Of Anarchy harmadik lemeze jövőre érkezik. Portnoy és Sheehan október 28-án Budapesten koncertezik a The Winery Dogsszal, részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#5 Blaze82 2023-10-25 16:24
És már meg is van az oka :)
Idézet
 
 
#4 ProgFan 2023-10-20 12:10
Nagyon szeretem a Dream Theater-t, meg amit képvisel.
Mindkét Sons of Apollo lement, még megjelenéskor és szerintem akadtak rajta bőven jó ötletek. De valamiért nem működött nálam.

Talán leginkább az egyediséget és hitelességet nem bírtam a munkájukban felfedezni és egyszerűen nem éreztem, hogy azt kéne hallgatni mondjuk egy Black Clouds vagy Chaos helyett.

Élőben ezért nem néztem meg őket. És úgy összegezném így a végén az egészet, hogy nem alkottak sem világmegváltót, sem maradandót, de tény, hogy minőségi munkákat engedtek ki a kezük közül.(csak ne akartak volna lenni egy másodvonalas Dream Theater másoló banda ilyen erős névsorral)

Ja és szerintem sem Soto volt a legmegfelelőbb személy rá, Rising Force-t nem tudnám nélküle elképzelni de itt valahogy nem illett a képbe. Russell Allen-t szívesen meghallgattam volna helyette.
Idézet
 
 
#3 Simon Zoltán papper 2023-10-20 11:20
....a koncerten is voltam....
...szerintem ezt a zenekart egyik tag sem érezte sajátjának..Maximum a Portnoy-t " bosszúvágya" és Sherinian sértődöttsége fűtötte némileg, tudnak e borsot törni volt zenekaruk orra alá ,annak stílusában. ..A jó dalok hiányoztak. Így viszont csak belefulladtak az egy főre jutó gitárnyakak, dobok és billentyűzetek mennyiségébe. ...
Idézet
 
 
#2 Légyölő Gabóca 2023-10-19 15:52
Sztem az ének volt pocsék.
Idézet
 
 
#1 frontiers 2023-10-19 08:05
Ő rajta kivül az összes tagot nagyra értékelem és régóta követem mindegyiknek a pályafutását, együttesestül, szólóstúl, de nekem ez zene egy katyvasz volt. Ha DT akarnék hallgatni, akkor azt hallganék, ha Queen-t, akkor meg őket. Egyszerűen semmi eredeti nem volt ebben a zenében és abból is a legsablonosabba t sikerült összehozni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.