Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Búcsúzik a közönségtől a Replika

1012replikaKarrierje utolsó koncertjét adja 2016. január 8-án, a debreceni Roncsbárban a Replika. A zenekar több mint két évtized után köszön el a közönségtől, és aki látni akarja őket, mindenképpen Debrecenbe kell utaznia, mivel nem lesz több buli.

Néhány nappal ezelőtt bejelentette feloszlását a debreceni Replika. Csató Péter énekes/gitáros, Falat basszusgitáros és Szabó Gergő dobos hosszú évek óta a hazai színtér stabil pontjának számított, igaz, működésük az utóbbi időszakban már igencsak hézagos volt.

„Én lezártam magamban a zenekart, utólag nem szoktam siránkozni a változásokon", mondja a búcsúról Csató. „A Replikának mindhármunk életében fontos szerepe volt, de a világban mindennek van kezdete és vége. 1994-ben elkezdődött, és 2016-ban vége lesz. A Replika nem csak a zenélésről szólt. Nekem – és biztos vagyok benne: a többieknek is – a legfontosabb önkifejezési formánk volt. Ezután mindannyian máshogy fejezzük ki magunkat – én leginkább az indiai autentikus zenélés irányába, a mantrák világába haladok tovább. Hogy mit jelentett a Replika? Mindent. Az életem legfontosabb színtere volt. A barátaim, a családom, a szórakozásom, a munkám, a pihenésem és amiben elfáradtam. Rengeteg megélt dolog, ami azzá tett, aki most vagyok." „Az idő és mindhármunk élete hozta a Replika megszűnését", teszi hozzá Falat. „Nehéz abbahagyni valamit, amibe tizenöt évet és rengeteg energiát rakott az ember. Hiányozni fognak a próbák, a koncertek, az utazás a csapattal, szóval az egész . A zenélést máshol is el tudom képzelni, de ugyanilyen soha nem lesz." „A közös zenélés, a koncertek biztos hiányozni fognak", mondja Gergő. „A többiekkel tartjuk a kapcsolatot továbbra is. A magam módján szorosan, hiszen amikor itthon vagyok, mindig kerítek rá alkalmat, hogy találkozzunk. Számomra ők évekig a második családom voltak és lesznek. 18 évesen kerültem be a zenekarba. Mellettük nőttem fel."

A Replika történetének utolsó koncertje 2016. január 8-án, a debreceni Roncsbárban lesz – ez az egyetlen bulijuk, ami még hátravan, további dátumokra nem is érdemes számítani. Részletek itt.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+6 #2 Dead again 2015-10-12 14:10
Hát ezt nagyon sajnálom :S Szerintem nagyon nagyon jó kis zenekar voltak. Sőt, továbbmegyek: nekem az egyik legjobb magyar zenekar volt. Különösen a szövegek tetszettek nagyon.
Idézet
 
 
+3 #1 keviny 2015-10-12 09:14
Ha ennyire szeretik csinálni, nem is értem miért hagyják abba. Nem kell feltétlenül pontot tenni egy mondat végére...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.