Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bostaph szerint fárasztó Lombardo sajtóhadjárata

1009paulJelenleg is stúdiózik a Slayer a jövő év elejére várható új lemez dalaival, miközben volt dobosuk, Dave Lombardo ott rúg beléjük, ahol csak tud. Paul Bostaph, a zenekarba visszatért ütős nem tagadja: kissé unja már, hogy csak Lombardo verziója ismert arról, mi is történt a csapatban.

„Nagyszerűen alakulnak a dolgok", mondta Bostaph az AndrewHaug.comnak az új Slayer-album munkálatairól. „Most éppen nem voltam a stúdióban, de a többiek éppen az énektémákon dolgoznak, és már kaptam vissza olyan felvételeket, amelyeken a ritmusgitárok és a basszustémák is teljes egészében fent voltak. Jó súlyos lesz. Jeff sajnos már nincs velünk, de Kerry tényleg nagyon odatette magát, és egy igazán kemény album készül. Ami persze továbbra is slayeres lesz."

Dave Lombardo, a csapatból tavaly kirúgott eredeti dobos aktuális interjúiban többször is megpendítette, hogy a most rögzített számokat a Slayer már vele is összepróbálta. Bostaph nem tagadta ezt, de mint mondta, különösebben nem jelent számára újdonságokat King munkamódszere. „Kerrynek van egy bizonyos dalszerzői módszere, ami az évek során nem nagyon változott, és ugyanígy Jeffnek is volt egy. Pontosan tudom, hogyan születtek a dalaik. Kerry is rendelkezik és Jeff is rendelkezett egy nagyon határozott elképzeléssel azt illetően, milyen dobtémákat szeretnének a számaikhoz. Így aztán amikor Kerry lejön egy dallal, és megmutatja, hogyan épül fel, azt mondja, ezt és ezt akarja itt meg ott, ide pedig kétlábdobok menjenek. Egy idő után ráérez erre az ember, és a saját, esetleg eltérő ötleteidet is be tudod dolgozni a végeredménybe, bizonyos filleket például. De olyan is előfordul, hogy egy nóta valamelyik részénél azt mondja: nem igazán tudom, milyen dobokat szeretnék ide, csináld, ahogy gondolod. Nagyon sok dalt írtam együtt Kerryvel azelőtt, először a Divine Intervention lemezre, akkoriban laktunk is közösen egy ideig. Szóval az évek során pontosan megtanultam, mik a munkamódszerei, és ha mutat valamit, általában tudni szoktam, mit szeretne hallani. Vagyis a dobos számára eleve nincs túl nagy hely a zenében, viszont tudnod kell, miként színezd ki a dalokat. Az viszont biztos, hogy a számok már azelőtt összeállnak egy elég markáns formában, hogy egyáltalán lehetőséged lenne beleásni magadat. Talán a hangszerelés kicsit változik itt-ott, de ezt meg közösen ki kell dolgozni. Ahogy említettem, tudom, mi itt a rendszer."

Paul ugyanakkor nem rúgott bele elődjébe. „Kemény dió ez az egész... Nézd, én nem fogom Dave-et úgy emlegetni, hogy a másik dobos, hiszen ő Dave, Dave Lombardo. (Lombardo az interjúkban tüntetőleg név nélkül, csak a másik dobosként vagy az új dobosként hivatkozik Paulra, a nevét egyszer sem ejtette ki - a szerk.) Az emberek állandóan azzal jönnek oda hozzám, hogy ezt mondta meg azt mondta, de ez olyasmi, hogy egy idő után... Tudod, haver, én dobolni szeretnék. Ennyi az egész. Ami az új albumot illeti, hallottam, hogy Dave azt állította: ő írta az összes dobtémát. Viszont vicces, hogy ehhez képest sehol sem láttam a közelben, amikor a zenén dolgoztam. Szóval értem én, miből indul ki, de haver, minden éremnek két oldala van, és most már egy kicsit fáraszt, hogy folyamatosan csak az övéről hallunk. De hagyjuk is ennyiben ezt, mert nem veszem a szívemre."

 

Hozzászólások 

 
+1 #7 extremeblast 2014-10-09 19:27
Bostaph :), elnézést :D
Idézet
 
 
+6 #6 extremeblast 2014-10-09 19:26
Postaph egy úriember. Nem semmi ahogy erre reagált
Idézet
 
 
+2 #5 Sárvári Gábor 2014-10-09 19:02
Szerintem hülyén néz ki ezzel a szakállal! De a szakáll mögül is jól beszél. Egy másik hozzászólásból (szintén dobos hír) idézve: "Nem lehet mindenki egy sértődött fasz!"
Idézet
 
 
+2 #4 Béla 2014-10-09 12:16
Énektémák?!
Idézet
 
 
+14 #3 Codename333 2014-10-09 10:08
jóóó azért nem kell Dave Lombardo torkát sem elvágni.Én valahol megértem az öreget.Mert azért azt se felejtsük el h nem éppen a legtiszteségese bb módon váltak meg tőle. Paul Bostaph is jó dobos.Jóválasztás abból a szempontból h ő már azért dobolt egy ideig a Slayerben.Korrekt nyilatkozat amúgyez a részéről.Bár kétlem h ne esett volna neki rosszul ez a "másik dobos" téma de örülök h normálisan reagálta le.Talán ezután már Lombardotól sem kell számítani semmilyen kínos nyilatkozatra.
Idézet
 
 
+9 #2 Roenick 2014-10-09 08:27
Jó fej... ha bántja is a dolog ..ezzel a nyilatkozattal sokkal jobban odaszúrt ,,, Most már dumálhat Dave amit csak akar. :-)
Idézet
 
 
+12 #1 RobertThorn 2014-10-09 07:28
Mondjuk tényleg elég izé ez a 'másik dobos'-ozás intézménye, miközben ha belegondolunk szegény Dave majdnem vagy két és fél turnén keresztül (amíg a GHUA jópár nótáját a programban tartották) pont annak a 'másik dobosnak' a cseppet sem harmatgyenge témáit ütögette.

Szóval a doboskérdéssel nincs itt gond egy szál se, és az interjú alapján Bostaph egy teljesen józan gondolkodású fickónak tűnik.
Majd Jeff hiánya az albumon lesz az igazi próbatétel.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.