Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Blitz trükkje: „Az oxigén azonnal kitisztítja a fejedet, a tüdődet, és szuper-energiát nyersz belőle”

Mi is beszélgettünk egy jót Bobby „Blitz" Ellsworthtel, az Overkill frontemberével, amikor a csapat márciusban Budapesten koncertezett, és az interjúban szintén szóba került a fizikai állóképesség kérdése. A Perun nevű horvát webzine szintén alaposan körbejárta a témát az énekessel.

overkill_i2015_05

„Szó sincs róla, hogy közel lettem volna a halálhoz", mondta az interjú során Blitz arról a 2002-es szélütésről, amit egy németországi koncerten szenvedett el. „Egészen pontosan egy TIA, átmeneti agyi vérellátási zavar volt az, amin átmentem, ez amolyan ministroke. Anyámnak is volt ilyenje, és semmi köze nem volt az életstílusomhoz, színjózan voltam. Tíz éven át, 1995 és 2005 között teljesen józan voltam a turnékon, egyetlen korty alkoholt nem ittam és nem is drogoztam, tényleg semmit. Cigi és kávé, ennyi volt. Ez a dolog meg genetikai alapon működik, szóval nem láthattam előre, egyszerűen csak megtörtént. A legsúlyosabb következménye az lett, hogy leestem pár lépcsőfokon, de ezt sem pont a stroke pillanatában. Éreztem, hogy valami nem oké, így a színpad szélére mentem, de aztán elveszítettem az egyensúlyomat, leestem a lépcsőn, és jól ki is ütöttem magam közben... Ez az ütés okozott végül kisebb sérülést, nem pedig maga a stroke. Szóval nem voltam halálközeli állapotban. Viszont utána nagyszerű pletykákat hallottam, olyanokat, hogy szétlőttem a fejemet a színpadon Németországban! Ezt valami brazil magazinban írták: előkaptam a fegyvert ott, a koncerthelyszín kellős közepén, és bumm! De a stroke után is járkáltam, és két nap múlva már találkoztam a barátnőmmel is Hollandiában, szóval nem volt semmi gond. A fiammal vonatoztunk át Hollandiába, és fáradt voltam ugyan, de ha tényleg a halál közelébe kerültem volna, aligha engednek ki a kórházból ennyi idő után..."

Blitz azt sem tagadja, hogy az Overkill koncertjei közben néha kimegy szívni egy kis oxigént. „Nagyon egyszerű oka van ennek: a kor. Ha megnézed a koncertjeinket, és látod a fickót, aki ott énekel, azt mondod: kibaszott kamu, hogy ez a csávó oxigénkezelésen vesz részt. Pedig az oxigén arra kell, hogy azonnal kitisztítsa a fejedet, a tüdődet, és szuper-energiát nyersz belőle. Tényleg magas dózisokat szoktam belőle szippantani igazán rövid időre. Nincs rá szükségem egész nap, nem vagyok ráállva vagy ilyesmi, de 55 éves vagyok, és szeretnék ma is úgy játszani, mintha 25 lennék. Minden eszközt felhasználok, ami egészséges, és hozzásegít ehhez: vitaminokat, oxigént, mindent. Az oxigént Dél-Amerikában kezdtem el alkalmazni, amikor nagy magasságokban játszottunk. Bogotá, Kolumbia fővárosa két kilométer magasan fekszik a hegyekben, te meg felmész a bőröndöddel a hotel lépcsőin, és azon kapod magad, hogy alig kapsz levegőt. Hé, ez meg mi a fasz? Hát az, hogy két kilométer magasan vagy... Szóltam a turnémenedzserünknek, aki megkérdezte, szerezzen-e oxigént, én meg rábólintottam. Szóval nem orvosi rendelvényre használom, ez egyszerűen csak az én trükköm..."

Az Overkill a nyári fesztiválok után ősszel a Symphony X társaságában indul észak-amerikai turnéra.

 

Hozzászólások 

 
+10 #2 HúsvétiSonka 2015-04-02 14:50
ahhááá akkor ezért rohangált hátra koncert közben.
Idézet
 
 
+20 #1 Arvorae 2015-04-02 10:24
Nincs ebben semmi extra, én is rendszeresen használok oxigént. Csak jó sok nitrogénnel. Oxigén Light.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.